fbpx

Zet je in voor de aarde op Wereldmilieudag

Zet je in voor de aarde op Wereldmilieudag
4 June 2020 Fien Lindelauff

Maak het verschil voor de aarde op Wereldmilieudag

Op 5 juni is het Wereldmilieudag. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor het milieu en de status van onze aarde. Dr. Jane Goodall sprak een speciale boodschap voor ons in. Hoe maak jij het verschil voor mens, dier en natuur op deze speciale dag? Wij zetten de opties op een rijtje!

Wereldmilieudag

De jaarlijkse Wereldmilieudag is in 1974 in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Wereldwijd spreken mensen zich uit om aandacht te vragen voor klimaatverandering en de status van onze aarde. Samen kunnen we overheden en bedrijven oproepen om de natuur wereldwijd te beschermen en klimaatverandering tegen te gaan.

De boodschap van dr. Jane Goodall

Jane sprak voor Wereldmilieudag 2020 een boodschap in. De coronacrisis laat ons meer dan ooit zien dat onze relatie tot de natuur heeft geleid tot grote problemen. De mensheid verbruikt meer grondstoffen dan de aarde ons kan bieden, wat resulteert in de verwoesting van natuurgebieden en het uitsterven van duizenden dier- en plantensoorten. Als resultaat komen mens en dier sneller met elkaar in aanraking en kunnen virussen als het coronavirus sneller overspringen en verspreiden.

Volgens Jane is dit het moment om onze samenleving opnieuw in te richten. Zo stelt ze in een interview met The Guardian dat het tijd is om onze voedselsystemen drastisch te veranderen om te toekomst van de mensheid te kunnen waarborgen.

Bekijk de boodschap van dr. Jane Goodall op Wereldmilieudag 2020:

Dit kun jij doen op Wereldmilieudag

Volgens Jane kan iedereen het verschil maken. Hoe zet jij je in voor het milieu op 5 juni? Aan huis gebonden zijn betekent niet dat jij geen verschil kunt maken!

jane goodall quote difference

Wij zetten enkele mogelijkheden voor jou op een rijtje!