fbpx

ChimpUpdate Afrika

ChimpUpdate Afrika
16 juni 2020 Fien Lindelauff

ChimpUpdate Afrika

adoptiechimpansee AfrikaOnze adoptiechimp Afrika kwam als kleine, getraumatiseerde chimpansee aan in ons opvangcentrum Ngamba Island. Ze groeide uit tot een sociale chimp en in 2015 kreeg zij zelfs een baby, Eazy! Hoe gaat het nu met Afrika en Eazy?

Wie zorgt er voor Eazy?

Afrika en Eazy in 2017

Omdat Afrika zelf als getraumatiseerde chimp nooit had geleerd om een baby op te voeden, is het voor haar moeilijk om Eazy op te voeden. Connie, een ander vrouwtje in de groep, heeft de meeste zorg op zich genomen. Gelukkig vinden zowel Afrika als Eazy dit prima. Zoals in de vorige ChimpUpdate te lezen was maakt Eazy het goed en komt Afrika’s moederinstinct af en toe naar voren.

Afrika’s adoptiemoeder: Billie

Afrika is zelf ook opgevoed door een adoptiemoeder toen zij aankwam bij Ngamba Island. Dit is Billie, waar zij nog altijd een sterke band mee heeft. Ze zijn zelfs beste vriendinnen! Meestal maken deze twee samen een nest in de bomen om lekker samen in te slapen of ze maken hun eigen nesten maar dan wel bij elkaar in de buurt.

Billie was kwijt

Onlangs besloot Billie om zich een paar dagen van de groep af te zonderen. Ze ging diep het bos in en bleef daar zelfs tijdens etenstijd! Na een paar dagen begonnen de verzorgers zich toch zorgen te maken. Op een dag hoorde Afrika allemaal herrie, eerst dacht ze dat het de andere chimps waren maar het bleken de verzorgers. Van een afstand hield Afrika ze gebiologeerd een tijd in de gaten maar toen hoorde ze dat ze Billie aan het roepen waren. Afrika realiseerde zich dat ze haar vriendin Billie zochten!

Billie en Afrika

Afrika rende meteen naar de voorkant van de groep verzorgers en leidde hen in één keer naar de plek waar Billie haar nest gebouwd had. Als beste vriendin wist zij dit natuurlijk! Toen iedereen zag dat Billie in haar nest op haar gemak bladeren aan het eten was, kreeg iedereen een glimlach op zijn gezicht van opluchting en blijheid.

Bedankt voor jouw steun!

Bedankt voor jouw steun! Dankzij de steun van alle adoptieouders kunnen wij Afrika de zorg geven die zij verdient.

Wil jij ook een chimpansee adopteren? Klik dan hier!

Om chimpansees als Afrika en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig! Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee.