fbpx

ChimpUpdate Jeje

ChimpUpdate Jeje
10 September 2020 Fien Lindelauff

Chimpupdate Jeje

Door: Judy Pronk

Hoe gaat het met onze adoptiechimpansee Jeje? Jeje kwam in 2012 aan als baby in ons Tchimpounga-opvangcentrum. Dankzij alle adoptieouders kon hij uitgroeien tot een sterke en (bijna) volwassen chimpansee!

Hoe worden chimpansees volwassen?

Jeje laat steeds meer zien dat hij een volwassen tiener aan het worden is. Op zijn leeftijd, acht jaar, begin je bij chimpansees veranderingen te zien in hun persoonlijkheid.

Jeje chimpanzee met tak

Jeje laat zijn kracht zien met een tak, 2020

Bij mannen betekent dit meer agressiviteit, spierontwikkeling en een meer exhibitionistische relatie met de andere chimpansees. Hierin probeert de jonge chimpansee zijn kracht te tonen door hard tegen boomstammen te slaan of takken te verslepen. Door zoveel mogelijk lawaai te maken proberen ze indruk te maken op de rest van de groep.

 

Geef een adoptiechimp cadeau!

Dankzij jouw steun kunnen wij chimpansees zoals Jeje een tweede kans geven. Geef een adoptie kado en maak zo samen het verschil!

Jeje is niet klein meer

Jeje als kleine chimpansee

Jeje begint dit gedrag nu geleidelijk te laten zien. Dit betekent dat de kleine, lieve baby Jeje volwassen aan het worden is. Het is prachtig om te zien hoe hij zich ontwikkelt tot een jongeman, die zijn plek zoekt in de groep en zich voorbereid op het leven als volwassene.

Jeje’s sterke en charismatische persoonlijkheid kunnen hem helpen om uiteindelijk ergens bovenin de hiërarchie van de groep te eindigen. En wie weet; misschien zal hij op een dag zelfs de baas worden.

Jeje in het Tchimpounga opvangcentrum, 2020

Om chimpansees als Jeje en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig! Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee.