fbpx

Doe mee met de Internationale Dag van de Vrede 2020!

Doe mee met de Internationale Dag van de Vrede 2020!
14 September 2020 Fien Lindelauff

Doe mee met de Internationale Dag van de Vrede 2020!

Maandag 21 september is het International dag van de Vrede, uitgeroepen door de Verenigde Naties. Jane Goodall staat bij de VN als ambassadeur voor hoop, vrede en samenwerking. Voor een toekomst waarin mens, natuur en dieren met elkaar samenleven. Doe met Roots & Shoots mee met deze bijzondere dag!

Roots & Shoots Peace Day 2020

Op 2004 heeft dr. Jane Goodall de internationale Roots & Shoots Peace Day in het leven geroepen. Op deze dag zetten Roots & Shoots groepen vanuit de hele wereld zich in voor de Vrede. Wereldwijd maken jongeren en kinderen een witte vredesduif, die symbool staat voor vrede. Doe dit jaar mee en krijt of teken een eigen vredesduif om het verschil te maken in jouw buurt!

Doe mee! Teken voor de Vrede

Laat zien dat jij hier ook voor staat! Maak een tekening met bijvoorbeeld verf, stoepkrijt of potlood met een symbool voor vrede, zoals bijvoorbeeld een vredesduif, regenboog, mooie uitspraak of wat je maar wilt! Deel deze op 21 september op FB, Insta, TikTok of Twitter met hashtags #peaceday, #janegoodall en #rootsandshoots

 

 

 

 

Bekijk de Tutorial: Teken een Vredesduif!

Wil je alleen inkleuren? Download de kleurplaat!

Download hier de kleurplaat in hoge resolutie en print hem uit!

Meer inspiratie voor Peace Day?

Plant Hoop op Peace Day!

Doe mee met de #PlantingHope campagne! Plant op 21 september een boom of plantje met een vredeswens. Deel jouw actie op social media met de hastag #PlantingHope en inspireer zo anderen om hetzelfde te doen! Op deze manier maak jij direct een verschil voor het vergroenen van de aarde, en inspireer jij anderen om stil te staan bij de Dag van de Vrede.

 

Volg ons op social media!

Volg Roots & Shoots op Instagram, TikTok en Facebook om altijd op de hoogte te blijven van de laatste duurzame tips, inspiratie en tutorials! En natuurlijk om te zien wat andere Roots & Shooters doen. Deel jouw project en tag ons en #RootsandShootsNL voor een ShoutOut!

En natuurlijk: bekijk onze nieuwe website!