fbpx

Teken de petitie en STOP ontbossing! #Together4Forests

Teken de petitie en STOP ontbossing! #Together4Forests
22 oktober 2020 Fien Lindelauff

Teken de petitie en STOP ontbossing! #Together4Forests

Onze bossen hebben hulp nodig. Door destructieve landbouw verliezen wij dagelijks enorme stukken bos. Meer dan 100 ngo’s, waaronder het Jane Goodall Instituut, roepen de EU op om in actie te komen tegen ontbossing. Teken de petitie en help onze bossen te beschermen!

Waarom zijn bossen belangrijk?

Bossen zijn essentieel voor ons voortbestaan. Ze leveren niet alleen zuurstof aan de lucht die we inademen en zuiveren het water dat we drinken, maar ze bieden ook een thuis aan miljoenen planten, dieren en mensen. Bovendien absorberen ze CO2 uit de atmosfeer en helpen klimaatverandering tegen te gaan.

Wij ‘eten’ onze bossen

Een palmolie plant

Producten die bijdragen aan ontbossing en vernietiging van ecosystemen worden momenteel toegestaan op de Europese markt. Producten als palmolie, sojavoer, vlees en cacao dragen bij aan wereldwijde ontbossing. Als een van de grootste importeurs ter wereld kan de Europese Unie hier een verschil in maken.

Zonder het te weten consumeren Europeanen producten met ingrediënten die afkomstig zijn uit ontboste gebieden of andere verwoeste habitats zoals savannes. Dit betekent dat we onbewust onze bossen opeten. We willen dat de Europese Commissie onze bossen en onze toekomst NU beschermt!

Waarom deze wet?

Een Europese wet tegen ontbossing kan ervoor zorgen dat bedrijven transparant moeten zijn over de productie-keten van hun product. Zo moet er aangetoond worden dat het product niet heeft bijgedragen aan ontbossing of het schenden van mensenrechten.

Kom in actie voor de bomen

Op dit moment hebben we een once-in-a-lifetime kans om ontbossing tegen te gaan. Een nieuwe EU-wet over producten die verband houden met ontbossing is nu binnen bereik en de Europese Commissie vraagt ​​uw mening over een wet in een openbare raadpleging.

Maak het verschil en teken NU de petitie! Klik op de onderstaande button.