fbpx

Een auto voor onze boomplantprojecten in Tanzania

Een auto voor onze boomplantprojecten in Tanzania
11 november 2020 Fien Lindelauff

Een auto voor onze boomplantprojecten in Tanzania

In samenwerking met onze partner Greenchoice doneerde het Jane Goodall Instituut Nederland een landcruiser aan onze projecten in Tanzania. Hiermee worden niet alleen jonge boompjes verplaatst, maar ook kinderen, dorpelingen, en onderzoekers van- en naar afgelegen gebieden gebracht.

Een auto om boompjes te verplaatsen

Boomkwekerijen

De auto is van groot belang voor de boomplantprojecten. Door het aanplanten van bomen worden in Tanzania chimpansee leefgebieden en ecosystemen herstelt. In 2019 en 2020 zijn er in samenwerking met Greenchoice wel 880,000 boomzaadjes geplant. Deze zaadjes groeien uit tot jonge boompjes in een speciale boomkwekerij. Als de boompjes groot genoeg zijn worden ze geplant. In samenwerking met Greenchoice hebben wij 22 boomkwekerijen zijn opgezet in dorpen en op scholen. Zo leren ook kinderen alles over het kweken en planten van bomen.

bomen planten met Roots & Shoots in TanzaniaHet verplaatsen van boompjes

Met de nieuwe auto kunnen zaadjes en jonge boompjes worden verplaatst naar andere boomkwekerijen. De groeiende boompjes worden verplaatst om ze aan te passen aan de seizoenen, waardoor ze zo goed mogelijk kunnen groeien. Dankzij de nieuwe auto kunnen de medewerkers zich tussen deze kwekerijen verplaatsen.

 

Roots & Shoots Tanzania

Roots & Shoots Tanzania

Een aanwinst voor onze projecten in Tanzania

Daarnaast kunnen kinderen en andere betrokkene worden opgehaald uit afgelegen gebieden. Ook wordt de auto voor meerdere projecten in Tanzania gebruikt. Voor de Chimpanzee movement campagne, waarbij een Roots & Shoots team door heel Tanzania rijd, is de auto een grote aanwinst. Daarnaast kunnen met de auto onderzoekers van- en naar het Gombe Stream Research Center verplaatst.

car tanzania

Dankzij uw donatie kan de natuur beschermd worden

Dankzij uw steun kunnen wij chimpansees beschermen, bomen planten en natuurgebieden herstellen, maar ook direct gemeenschappen ondersteunen. Bedankt!