fbpx

Gezondheidscheck op Ngamba Island

Gezondheidscheck op Ngamba Island
8 December 2020 Fien Lindelauff

Gezondheidscheck van de chimpansees op Ngamba Island

Door: Harinithya Kathirgamar

Een chimpansee tijdens de gezondheidscheck

Niet elk mens vindt het fijn om naar de arts te gaan. Dit geldt ook voor de chimpansees. Ondanks dit, is het heel belangrijk dat ze gecheckt worden door de dierenarts. Een jaarlijkse gezondheidscheck is verplicht voor elke chimpansee in het Ngamba Island-opvangcentrum. Jaarlijkse controles kunnen helpen bij opsporen van levensbedreigende ziektes en kansen verlagen, en voorkomen van ziektes.

Een chimpansee onder verdoving

Dit jaar worden de controles gedaan door de Uganda Wildlife Conservation Education Center geleid door Dr. Titus Mukungu. De chimpansees worden verdoofd en vervolgens naar de dierenarts gebracht. Hier worden zij van top tot teen nagelopen op hun gezondheid.

Covid-19 en chimpansees

Vanwege Covid-19 zijn ook tijdens de check-ups extra maatregelen genomen om de veiligheid van chimpansees en medewerkers te waarborgen. Tot nu toe zijn alle chimpansees die onderzocht zijn, in het algemeen goed gezond. Gelukkig maar, want chimpansees kunnen ook vatbaar zijn voor covid-19. Lees hier meer over de gevaren van covid-19 voor chimpansees.

Een chimpansee wordt onder verdoving naar de dierenarts gedragen

Geef een adoptiechimp cadeau!

Dankzij jouw steun kunnen wij chimpansees een tweede kans geven en bijdragen aan hun gezondheid. Geef een adoptie als cadeau en maak zo samen het verschil!