fbpx

Nieuwe babychimpansee in Tchimpounga

Nieuwe babychimpansee in Tchimpounga
8 December 2020 Fien Lindelauff

Nieuwe babychimpansee in het Tchimpounga opvangcentrum

Babychimpansee Covid

Door: Harinithya Kathirgamar

Er is een nieuwe bewoner op het Tchimpounga opvangcentrum met een bijzondere naam gerelateerd tot de huidige omstandigheden. Toenemende armoede tijdens de pandemie veroorzaakt een stijging in illegale handel en eten van bushmeat. Het is dus belangrijk dat wij ook tijdens een pandemie blijven strijden voor de bescherming van de primaten en andere wilde dieren. 

Nieuwe bewoner op Tchimpounga

chimp Covid rescued by JGI

De geredde babychimpansee Covid

Op 12 september werd er een jonge mannelijke chimpansee gered in Pointe Noire, een stad in Congo-Brazzaville, door onze dokter. Rebeca Atencia, in samenwerking met een lokale partner. Hoe hij in Pointe Noire is terechtgekomen is onduidelijk. Gelukkig was hij, naast kleine en gemakkelijk te behandelen huidziekte, in goed gezondheid gevonden. In het begin toonde hij angstige gedrag gerelateerd met psychologische trauma maar eenmaal op het Tchimpounga opvangcentrum voelde de jonge chimp al snel op zijn gemak mede dankzij de verzorgsters. De naam van deze baby chimp is  “ Covid”, ter nagedachtenis van dat ondanks de wereld stilstaat vanwege COVID-19, de strijd voor bescherming van de chimpansees en andere wilde dieren blijft doorgaan. 

 Dankzij uw donatie kunnen wij chimpansees blijven redden

Dankzij jouw steun kunnen wij chimpansees zoals Covid blijven redden. Al voor enkele euro’s per maand maakt u een groot verschil. Bedankt namens de chimpansees.