fbpx

Een verhaal van hoop: Zeze en Perrine

Een verhaal van hoop: Zeze en Perrine
10 December 2020 Fien Lindelauff

Er worden regelmatig chimpansees gered uit verschrikkelijke omstandigheden die tóch overleven. Chimpansees worden met uitsterven bedreigd en worden nog steeds uit het wild gevangen voor bijvoorbeeld de huisdier of entertainment industrie. Met de feestdagen delen wij graag dit prachtige en hoopvolle verhaal over de twee babychimpansees Zeze en Perrine, die ondanks alles tóch overleefden.

Perrine

Toen Perrine gevonden werd, was ze niet in staat om haar benen te bewegen en de rechter arm was verlamd. Na onderzoek bleek dat ze ook bloedarmoede had en een bloedtransfusie moest ondergaan. Haar kansen om te overleven was op dat moment heel klein.

Zeze

Zeze

Zeze was gevonden met een machete wond in zijn rechter oog en een shotgun pellet in zijn testikel. Hij was heel erg angstig rondom mensen maar dit is natuurlijk te verwachten na wat hij heeft doorgemaakt.

Een belangrijke ontmoeting

Perinne en Zeze

Inmiddels, mede dankzij de steun van adoptanten, de juiste zorg, aandacht, en liefde van de verzorgsters, gaat het goed met beide chimpansees. Na enkele weken aansterken in ons Tchimpounga opvangcentrum konden ze elkaar eindelijk ontmoeten. Nadat de verzorgers hun alleen lieten, begonnen ze elkaar meteen te knuffelen. Ze bleven maar spelen en waren beiden erg gelukkig en uitgelaten.

Inmiddels zijn Zeze en Perrine onafscheidelijk. Waar de ene heengaat, volgt de ander. Omdat zij beide een moeilijke start hebben gehad, hebben zij veel aan elkaars steun. Ze lopen zelfs knuffelend en zijn altijd samen op ontdekkingstocht.

Ebelle, Kabi en Tina

Speelmaatjes

Zo spelen ze samen met een hond genaamd Wolf. Zeze kan wel eens ontdeugend zijn en Wolf uitdagen. Gelukkig vind Wolf het alleen maar leuk om met de twee kleine chimps te spelen.

Daarnaast zijn Zeze en Perrine eindelijk geintergreerd bij de andere babies. Kabi was gelijk dol op Perrine en begon haar constant te knuffelen. Inmiddels zijn ook zij goede vrienden. De zeven kleine chimpansees spelen nu samen onder toezicht van de verzorgers in het bos!

We zijn trots en blij hoe sterk beide chimps zijn en hoe ze hebben overleefd van de nare omstandigheden. Dankzij uw steun kunnen wij chimpansees als Perrine en Zeze een tweede kans geven. Bedankt en fijne feestdagen toegewenst!

 Dankzij uw donatie kunnen wij chimpansees blijven redden

Dankzij jouw steun kunnen wij chimpansees zoals Covid blijven redden. Al voor enkele euro’s per maand maakt u een groot verschil. Bedankt namens de chimpansees.