fbpx

ChimpUpdate Jeje

ChimpUpdate Jeje
12 March 2021 Fien Lindelauff

Wordt Jeje de volgende alfaman?

Door: Harinithya Kathirgamar

Leuke weetje: De Australische dierenarts John Debenham, met de bijnaam JJ, arriveerde tegelijkertijd als Jeje in Tchimpounga en nam de zorg van Jeje op zich. Jeje werd dus vernoemd naar de dierenarts.

Baby Jeje

Toen baby Jeje in 2012 aankwam in het opvangcentrum was hij heel erg klein, woog slechts 2.1 kg, en had met op een hand te tellen aantal haartjes. Hij was uitgedroogd en heel erg bang voor mensen. De enorme tanden van Jeje was niemand ontgaan. De tanden waren erg groot voor zijn leeftijd en grootte. De verzorgers moesten voorzichtig zijn omdat hij ze beet met zijn grote tanden. De grote oren, de grote witte tanden en het haarloze gezicht gaf Jeje een komisch uiterlijk.

 

Geef een adoptiechimp cadeau!

Dankzij jouw steun kunnen wij chimpansees zoals Jeje een tweede kans geven. Geef een adoptie kado en maak zo samen het verschil!

Charismatische Jeje..

Jeje at Ngombe island.

Jeje op Ngombe island.

Jeje is misschien niet de aller grootste chimpansee in de groep maar wat qua grootte ontbreekt maakt hij goed met zijn persoonlijkheid. Hij is, wat we zouden zeggen, de gangmaker op feestjes. De verzorgers houden van hem! Hij is niet alleen lief en respectvol tegenover de verzorgers maar ook erg speels waardoor ze weleens besproeid worden met water. Wegens zijn open persoonlijkheid willen de andere chimpansees heel graag bevriend zijn met hem. De grotere chimps Kauka en Tabonga houden niet alleen van hem maar ook respecteren hem.

Alfaman?

De verzorgers denken dat Jeje potentie heeft om te groeien tot de alfaman van de groep doordat hij niet enkel een charismatisch karakter heeft maar is eveneens slim. Het zijn belangrijke eigenschappen een chimp moet bezitten wanneer hij een groep succesvol wilt leiden. Jeje heeft aldus veel vrienden maar zijn beste vrienden zijn altijd nog Anzac, Sam, en Antonio. Al om al het gaat ontzettend goed met Jeje en wie weet wellicht wordt hij de volgende alfaman.

 

Om chimpansees als Jeje en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig! Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee.