fbpx

ChimpUpdate Petit Prince

ChimpUpdate Petit Prince
12 March 2021 Fien Lindelauff

Petit Prince is niet meer petit

Petit Prince is één van de grotere chimps in het opvangcentrum en deze prins is de alfaman van zijn groep. Hij doet zijn naam eer aan; hij is een zachtaardig alfaman die zorgt voor rust en een goede balans binnen de groep. Wanneer hij wel stoom wilt afblazen rent hij met zijn handen klappende op de grond met volle kracht heen een weer. Het is een erg indrukwekkende vertoning.

De dagen van Petit Prince bestaan voornamelijk uit eten en rusten. Het liefst eet hij sla en bladeren en tijdens voedertijd verzamelt hij ze zoveel mogelijk. Vaak is hij de laatste die het terrein verlaat omdat hij niet klaar is met zijn verzamelde eten. Sommige chimps proberen wat van hem af te pakken maar dit staat hij niet toe want hij heeft immers veel moeite gedaan om alles te verzamelen. Heel soms deelt hij het met een aantal chimps waarmee hij een goede band wilt behouden. Heeft de sla, de bladeren, en rust hem geholpen met de maandelijkse gezondheidscheck?

 

Geef een adoptiechimp cadeau!

Maak een verschil, begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut.

Welzijnsindex

Hoofdverpleegkundige Aymard aan het werk

Elke maand worden de chimpansees beoordeeld op hun gewicht en lichaamsconditie. Tevens op eventuele vormen van alopecia (pleksgewijze kaalheid). Deze informatie wordt vergeleken met de gedragsgegevens en met het aantal opgelopen verwondingen. Over het algemeen geeft het een gedetailleerd beeld van hun huidige gezondheid en welzijn.

The more you rest, the less you stress?

Daarnaast verzamelt het personeel maandelijks cortisol monsters. In een project opgezet door Dr. Rebeca Atencia, kunnen gegevens van de cortisolspiegels worden vergeleken met de alopecia-scores en de lichaamsconditie. Hiermee proberen ze de rol van stress en adrenaline bij chimpansees beter te begrijpen. Petit Prince heeft deze onderzoeken met vlag en wimpel geslaagd. Het kan ook niet anders met zijn liefde voor sla, bladeren, en goede rust!

 

Om chimpansees als Petit Prince en hun leefgebieden te beschermen is jouw hulp nodig! Steun ons met jouw donatie of adopteer een chimpansee.