fbpx

Dr. Jane Goodall wint prestigieuze Templeton prijs 2021

Dr. Jane Goodall wint prestigieuze Templeton prijs 2021
21 May 2021 Linda van Hage

Dr. Jane Goodall wint prestigieuze Templeton prijs 2021 

Vandaag is bekend geworden dat Dr.Jane Goodall (87), oprichter van het Jane Goodall Instituut, VN-boodschapper van de vrede en wereldberoemde etholoog en natuurbeschermer, winnaar is van de Templeton-prijs 2021.

De Templeton-prijs, met een waarde van meer dan $ 1,5 miljoen, is een van ‘s werelds grootste jaarlijkse individuele onderscheidingen. Volgens Heather Dill, president van de John Templeton Foundation, heeft Jane Goodall met haar ontdekkingen de kijk op de wereld op dierlijke intelligentie ingrijpend veranderd en ons begrip van de mensheid verrijkt.

“Ik heb meer geleerd over de twee kanten van de menselijke natuur, en ik ben ervan overtuigd dat er meer goede dan slechte mensen zijn”, zei dr. Jane Goodall in haar acceptatieverklaring voor de Templeton Prijs. “

Dankzij uw donatie kan Jane onze natuur beschermt

Met uw steun kan het Jane Goodall Instituut de chimpansees beschermen, bomen planten en natuurgebieden herstellen, maar ook direct gemeenschappen ondersteunen. Bedankt! 

Templeton prijs

Deze prijs is opgericht door wijlen wereldwijde investeerder en filantroop Sir John Templeton (29 November 1912 – 8 Juli 2008) en wordt gegeven ter ere van degenen die de kracht van de wetenschappen benutten om de diepste vragen van het universum en de plaats en het doel van de mensheid daarin te onderzoeken.

Illustere prijswinnaars van de Templeton prijs zijn: St. Teresa van Kolkata (1973), de Dalai Lama (2012) en aartsbisschop Desmond Tutu (2013). De Templeton-prijs van vorig jaar ging naar geneticus en arts Francis Collins, directeur van de National Institutes of Health.

Jane Goodall

Jane Goodall is als natuurbeschermer, humanitair en pleitbezorger voor de ethische behandeling van dieren. Ze is een icoon voor miljoenen mensen over de hele wereld. Ze richtte in 1977 het Jane Goodall Instituut op om haar werk om chimpansees te bestuderen en te beschermen voort te zetten en tegelijkertijd de levens van lokale gemeenschappen te verbeteren door middel van onderwijs en training. Sindsdien heeft het Jane Goodall Instituut 1,5 miljoen hectare bos behouden, 130 gemeenschappen gesteund en veilige leefgebieden geboden aan meer dan 5.000 chimpansees en gorilla’s.

Bekijk hier de mooie video

 

Dankzij uw donatie kan Jane onze natuur beschermen

Met uw steun kan het Jane Goodall Instituut de chimpansees beschermen, bomen planten en natuurgebieden herstellen, maar ook direct gemeenschappen ondersteunen. Bedankt!