fbpx

Kleine Pan van Marc de Bel en Nikola Hendrickx

Kleine Pan van Marc de Bel en Nikola Hendrickx
22 May 2021 Julia van Nieuwpoort

Kleine Pan van Marc de Bel & Nikola Hendrickx

Kleine Pan van Marc de Bel & Nikola Hendrickx is een inspirerend en spannend prentenboek voor jonge dierenliefhebbers. In samenwerking met het Jane Goodall Instituut en met een voorwoord van Dr. Jane Goodall vertelt Kleine Pan het verhaal van een kleine chimpansee die op een spannend avontuur gaat om zijn vrienden te redden. Het is een spannend boek over het belang van natuurbehoud en hoe belangrijk zelfvertrouwen is. Leer hoe groot klein kan zijn en hoe dapper zijn soms hard nodig is! Kleine Pan is leesplezier voor iedereen. Leuk om voor te lezen vanaf 4 jaar of om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

De recensies zijn lovend! Zo zegt nieuwsblad.be dat de tekeningen van de getalenteerde Nikola Hendrickx het geheel naar een hoger niveau tillen, en dat een vlot neergeschreven, avontuurlijk verhaal is. Marc de Bel is een geliefd kinderboekenschrijver. In 2013 is hij zelfs uitgeroepen tot Ridder voor Jeugd, Dieren & Natuur in de Orde van de Eikenboom door Dr. Jane Goodall.

Een deel van de opbrengsten van het boek gaan naar het Jane Goodall Instituut en worden gebruikt om de chimpansees en het Roots & Shoots programma te steunen.

Bestel de Kleine Pan hier en steun de chimpansees. 

Kleine Pan is niet zo groot en sterk als Strong, zijn oudere broer. Hij is ook niet zo’n speelvogel en wildebras als Bles en Sproet, zijn nichtjes. Liever zit hij rustig in zijn eentje op de Grote Steen, luisterend naar het gezang van de wevervogel. Of op de Hoge Rots, genietend van de zon, die elke avond weer de lucht vol schitterende kleuren schildert, en de sterren, die daarna een voor een voor een de hemel laten glinsteren.

Maar op een dag wordt zijn hele wereld op zijn kop gezet…