Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Bestuursvoorzitter AdJan Brouwer blikt terug op 2023: een jaar van impact & inspiratie

Het afgelopen jaar heeft het Jane Goodall Instituut Nederland opnieuw een indrukwekkende bijdrage geleverd aan natuurbehoud en gemeenschapsontwikkeling. Met trots presenteren wij het jaarverslag van 2023, waarin we de hoogtepunten en successen van het afgelopen jaar delen.

Dankzij de niet aflatende steun van onze donateurs, adoptanten, strategische partners en bevriende organisaties, hebben we opnieuw mooie stappen kunnen zetten in onze missie. Waarvoor onze grote dank!

Onze bestuursvoorzitter AdJan Brouwer opent het jaarverslag met een inspirerende boodschap over het bezoek van Dr. Jane Goodall aan Nederland eind april 2023. Haar aanwezigheid heeft ons werk nog meer energie en motivatie gegeven, en haar woorden blijven resoneren in alles wat we doen.

We nemen je mee door de projecten die we hebben gerealiseerd, van bescherming van chimpansees en hun leefgebieden tot onze educatieve activiteiten voor Roots & Shoots, Jane’s jongerenprogramma. We kijken terug op een jaar vol uitdagingen en overwinningen, en we danken iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Samen blijven we werken aan een betere wereld voor mens, dier en natuur.

Lees verder om meer te ontdekken over onze inspanningen en prestaties in 2023.
Lees het jaarverslag over 2023 >

 

Foto’s: Roy Borghouts

2023: Een jaar van impact & inspiratie

“De Koninklijke onderscheiding voor Jane is het eerste wat in me op komt als ik terugdenk aan 2023. Als ik mijn ogen even dicht doe, zie ik weer die staande ovatie van 2.000 mensen in het World Forum in Den Haag, nadat Christianne van der Wal, de Minister van Natuur en Stikstof, Dr. Jane Goodall heeft benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Een eerbetoon namens heel Nederland voor haar levenslange inzet voor de natuur in het algemeen en voor de leefomgeving van chimpansees in het bijzonder. Kippenvel!

Als voorzitter van het Jane Goodall Instituut Nederland, dat in 2023 25 jaar bestond, blijf ik me verbazen over Jane’s invloed in Nederland en wereldwijd. De miljoenen mensen die zij heeft geïnspireerd, en nog altijd inspireert, om in harmonie te leven met dier en natuur. De miljoenen die ze weet te raken met haar positieve en hoopgevende boodschap dat ieder mens het verschil kan maken, elke dag weer. En bovenal de miljoenen meisjes en vrouwen die Jane, met haar girlpower avant la lettre, heeft aangemoedigd om hun dromen na te jagen.

Jane’s drie-daagse bezoek aan Nederland barstte van de hoogtepunten, maar ik wil er hier graag nog eentje uitlichten: Jane’s ontmoeting met onze Circle of Hope, die we in 2023 hebben samengesteld. Jane’s Circle of Hope bestaat uit een groep bijzondere en gedreven Nederlanders die zich helemaal herkennen in de visie van Jane, door haar worden geïnspireerd in hun werk en zodoende haar gedachtegoed en levenswerk helpen voortzetten. Stuk voor stuk werken ze aan een gezonde planeet waarin de mens in harmonie leeft met zijn omgeving en ieder individu het verschil maakt. Wie deze bijzondere Nederlanders zijn? Dat leest u hier.

 

Graag nodig ik u allemaal uit om Jane’s visie te omarmen en onze organisatie te ondersteunen. In het alledaagse leven, op de plek waar u werkt, of in welke hoedanigheid dan ook. We kunnen niet achterover leunen en hopen dat het goed komt met de wereld om ons heen. Hoop, zo herinnert Jane ons keer op keer, draait om actie. Laten we samen in actie komen!”

Foto van AdJan Brouwer, bestuursvoorzitter van het Jane Goodall Instituut NederlandAdJan Brouwer
Voorzitter van het Jane Goodall Instituut Nederland

 

 

 

“Rustiger aan doen? Ik ben bijna 90, mijn tijd begint op te raken dus ik moet juist extra vaart maken!”
– Dr. Jane Goodall tijdens haar bezoek aan Nederland, eind april 2023