Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

BESCHERMING CHIMPANSEE LEEFGEBIEDEN

Het Jane Goodall Instituut ondersteunt diverse projecten in Afrika. Bekijk de projecten die wij vanuit het Jane Goodall Instituut ondersteunen.
30% Donated
Goal : $27,000.00
37
Donors
$8,133.00
Donated
Donate Now

Login

Follow

How did this come to our attention?

Bescherming chimpansee leefgebieden
De Jane Goodall projecten in Afrika zijn zeer divers en richten zich op bescherming van chimpansees in het wild, bescherming en behoud van natuurgebieden, opvang van geredde (baby) chimpansees, opleidingen en inzet van rangers en anti-stroperij units, publieke voorlichting en onderwijs rond natuurbescherming aan lokale gemeenschappen en projecten voor duurzame landbouw.

Natuurbescherming door chimpansee leefgebied bescherming

Bescherming van de natuur en leefgebieden van de chimpansees is van het grootste belang om voor het voortbestaan van de chimpansees in het wild.

Niet alleen chimpansees gebaat bij het beschermen en aanplanten van hun bossen, maar ook de rest van het wild dat in dezelfde natuurgebieden leeft en niet te vergeten de lokale bevolking.

Bedreigingen

De belangrijkste bedreigingen voor chimpansees zijn de versnippering en achteruitgang van leefgebieden en stroperij. Bescherming van de natuur en leefgebieden is van het grootste belang voor het voortbestaan van de chimpansee en natuurlijk ook voor andere dier- en plantensoorten in die gebieden.

Ontbossing door houtkap, aanleg van oliepalmplantages en bosbranden zorgt ervoor dat chimpansees hun leefgebieden verliezen!

Het Jane Goodall Instituut beschermt de natuur en houdt daarbij rekening met de behoeften van mens en dier. Mens en natuur strijden met elkaar om de beschikbare ruimte. Snelle bevolkingsgroei vergroot de druk op de natuur en alle natuurlijke hulpbronnen. Hierdoor raken ecosystemen verstoord. waardoor de natuur verloren gaat. Dat kan ook leiden tot problemen in de landbouw. Ook hier helpen wij met waterbronnen en educatie rondom duurzame landbouw.

Herplanten en beschermen van bossen

Bij het herplanten en beschermen van bossen werken wij samen met de lokale bevolking. Samen met de lokale bevolking worden bossen, waterwegen en verbindingen tussen leefgebieden beschermd en gecreëerd.

Het is van groot belang dat de lokale bevolking zich verantwoordelijk voelt om hun eigen leefomgeving te behouden en daar zelf aan bijdraagt. Daarom werken we samen met de lokale bevolking en zorgen op die manier voor educatie en werkgelegenheid. Hierdoor is de bevolking van een inkomen verzekerd en kunnen kinderen naar school. Dit is de enige manier om chimpansees en hun leefgebieden op lange termijn te beschermen.

Moderne technologieën

Ons werk richt zich ook op het behoud van vitale corridors. Door het verbinden van reservaten en natuurparken blijft het een groot leefgebied behouden, waardoor verschillende groepen chimpansees met elkaar in contact blijven. Hierdoor verbetert de genetische diversiteit van de apen.

Het Jane Goodall Instituut maakt gebruik van mobiele technologieën om gebieden in kaart te brengen en te monitoren. Deze informatie is belangrijk bij het uitzetten van de juiste koers om chimpansees en hun leefgebieden zo goed mogelijk te beschermen en beheren.

In harmonie met de natuur

Wij kunnen niet de chimpansees en hun leefgebied beschermen als we geen rekening houden met de mensen die daar ook wonen. Lokale gemeenschappen kunnen alleen in harmonie leven met de natuur en de beschikbare hulpbronnen als zij manieren vinden om op een meer duurzame en verantwoorde manier in hun inkomen te voorzien. Als mensen beter begrijpen hoe hun welzijn samenhangt met dat van de natuur, zullen minder mensen geneigd zijn om de natuur- het land en de wilde dieren- uit te buiten. Dit helpt direct en indirect om de bedreiging van apen en hun leefgebied te verminderen.

Lees hier hoe je de bescherming van chimpansee leefgebieden kunt helpen

BESCHERMING CHIMPANSEE LEEFGEBIED PROGRAMMA’S

De Jane Goodall projecten in Afrika zijn zeer divers en richten zich op de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden.

De bescherming van chimpansee leefgebieden doen wij bijvoorbeeld door het beschermen van bestaande bosgebieden, het aanplanten van bomen en groeien van corridors tussen bestaande bosgebieden.

Lees over specifieke Afrika projecten, zoals die voor de bescherming van chimpansee leefgebieden.

 

WAT WIJ DOEN

  • Onderdeel van de bescherming van chimpansees is zowel het opvangen van geredde (baby) chimpansees, het beschermen van chimpansees in het wild en het behoud van natuurgebieden.
  • Opvangcentra zijn noodzakelijk om de apen die in beslag zijn genomen van de handelaren of stropers op te vangen. Door voorlichting en onderwijs wordt de lokale bevolking zich bewust dat stropers hun leefgebied bedreigen. Steeds meer stropers worden tegenwoordig gearresteerd en vervolgd.
  • Bescherming van de natuur en leefgebieden van de chimpansees is van het grootste belang om voor het voortbestaan van de chimpansees in het wild.
  • Uiteraard zijn niet alleen chimpansees gebaat bij onze projecten, maar ook de rest van het wild dat in dezelfde natuurgebieden leeft en niet te vergeten de lokale bevolking die wij actief betrekken bij onze projecten en die zodoende hun mooie natuurlijke omgeving behouden.


Heb je vragen over doneren?

Geen probleem! Bel ons.
+31 (0)6 20611000

Of stuur een email:
info@janegoodall.nl

Onze Projecten