Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

HELP! MET JE BEDRIJF

De Jane Goodall projecten in Afrika zijn zeer divers en richten zich op bescherming van chimpansees in het wild, bescherming en behoud van natuurgebieden
40% Donated
Goal : $30,000.00
43
Donors
$12,015.00
Donated
Donate Now

Login

Follow

Chimpansees worden met uitsterven bedreigd!

De Jane Goodall projecten in Afrika zijn zeer divers en richten zich op bescherming van chimpansees in het wild, bescherming en behoud van natuurgebieden, opvang van geredde (baby) chimpansees, opleidingen en inzet van rangers en anti-stroperij units, publieke voorlichting en onderwijs rond natuurbescherming aan lokale gemeenschappen en projecten voor duurzame landbouw.

Het beschermen van chimpansees in het wild is helaas hard nodig.

Chimpansees worden met uitsterven bedreigd. De belangrijkste bedreigingen voor chimpansees in het wild zijn de versnippering en achteruitgang van leefgebieden en stroperij met valstrikken.

Het bescherming van de chimpansees in het wild is van het grootste belang voor het voortbestaan van de chimpansee.

De grootste bedreigingen voor de mensapen in het wild.

Helaas zijn dit niet de enige bedreigingen voor de mensapen in het wild maar de grootste bedreigingen zijn:

Stroperij

Sommige mensapen belanden in valstrikken van stropers, die bedoeld zijn voor ander wild. Hierdoor verliezen ze vaak ledematen of overlijden aan hun verwondingen.

Bushmeat

Armoede en burgeroorlogen zijn o.a. oorzaak van een bloeiende handel in apenvlees (bushmeat). Gerookte of gestoofde gorilla en chimpansee zijn delicatessen in Afrika, maar staat ook in België en Frankrijk nog op het menu.

Chimpansees als huisdier

Babychimpansees en -orang oetangs worden nog steeds uit het wild gevangen en verkocht als huisdier. Hun moeder wordt daarbij vrijwel altijd gedood.

Ziekten

Vrijwel alle mensapen hebben te kampen met menselijke ziekten. Door de aanleg van wegen komt de mens in hun leefgebied, waardoor menselijke ziekten worden overgedragen.

Ontbossing

Door houtkap, aanleg van oliepalmplantages en bosbranden verliezen chimpansees hun leefgebieden!

Horizon Scan

Volgens de meest actuele analyse, zoals gerapporteerd in Horizon Scan, variëren opkomende problemen die nauw kunnen worden bekeken, van snelle groei in verstedelijking in veel Afrikaanse landen tot steeds actievere handel in bedreigde soorten via online platforms. De aanhoudende migratie van plattelandsbevolking naar stedelijke centra heeft ertoe geleid dat de vraag naar bushmeat (wilde dieren inclusief met uitsterven bedreigde chimpansees die als vlees worden verkocht) aan het stijgen is. Tegelijkertijd vormt het monitoren van de wereldwijde online verkoop van exotische huisdieren en dierlijke delen nieuwe uitdagingen die moeten worden aangepakt.

Natuurcriminaliteit

Het Jane Goodall Instituut drijft op verschillende fronten terug tegen natuurcriminaliteit. Het Jane Goodall Instituut heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe gezichtsherkenningssoftware om online marketing van mensapen tegen te gaan. Het Jane Goodall Instituut exploiteert ook een van Afrika’s grootste chimpansee heiligdommen waar 138 geredde chimpansees worden beschermd en verzorgd onder omstandigheden die het natuurlijk leven in het wild het meest nabootsen.

Het bieden van opvang voor chimpansees die het slachtoffer zijn geworden van dierenhandel is cruciaal voor het beëindigen van de praktijk. Handhavingsinstanties kunnen alleen effectief zijn als er een veilige plaats is om geconfisqueerde dieren mee te brengen. Tegelijkertijd werkt het Jane Goodall Instituut actief samen met lokale gemeenschappen om mensen te leren hoe en waarom ze mensapen moeten beschermen tegen de dreiging van illegale handel. Het Jane Goodall Instituut vergroot op verschillende manier het bewustzijn van de urgentie waarmee we een einde moeten maken aan natuurcriminaliteit. Naast de Jane Goodall Instituut’s verschillende benaderingen om het smokkelen van chimpansees te stoppen, zijn lokale Jane Goodall Instituten over de hele wereld bezig met het redden van regiospecifieke dieren in het wild door de vraag naar exotische huisdieren en dierlijke delen, veranderend overheidsbeleid en activiteiten voor publieke betrokkenheid te verminderen.

BESCHERMING CHIMPANSEES IN HET WILD PROGRAMMA’S

De Jane Goodall projecten in Afrika zijn zeer divers en richten zich op de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden.

De bescherming chimpansees in het wild doen wij bijvoorbeeld het opleidingen en inzet van rangers en anti-stroperij units.

 

Lees over specifieke Afrika projecten, zoals die voor de bescherming van chimpansees in het wild.

  • Projecten die gericht zijn op bescherming van chimpansees en hun leefgebieden
  • Het redden en rehabiliteren van verweesde chimpansees, gered uit handen van stropers
  • Het terugdringen van ontbossing in Afrika en aanplanten van nieuwe bosgebieden
  • mpowerment van de lokale bevolking en steun in een duurzaam bestaan
  • Educatie in Afrika en Nederland via het Roots&Shoots programma


Heb je vragen over doneren?

Geen probleem! Bel ons.
+31 (0)6 20611000

Of stuur een email:
info@janegoodall.nl

Onze Projecten

Help Ons Vandaag!

Wat doen wij met jouw donatie?

Het Jane Goodall Intsituut kan zonder jullie financiële hulp haar werk niet doen. Lees hieronder aan welke mooie projecten wij konden bijdragen met jullie donaties.

De Projecten

Wij vangen chimpansees op in Zuid-Afrika

Wij vangen chimpansees op in Zuid-Afrika

Met jouw donatie onderhouden wij een stuk land wat nodig is voor de opvang van de chimpansees. Chimpansees worden met uitsterven bedreigd. Door opvangcentra zoals Chimp Eden in Zuid-Afrika hebben de chimpansees een veilig opvangcentrum om te herstellen en te leven. De chimpansees die hier leven kunnen niet terug de natuur in maar komen hier in het opvangcentrum dichtbij hun oude leven. Adopteer een chimp vanaf 45 euro per jaar.

Wij vangen chimpansees op in Zuid-Afrika

Wij steunen onze rangers die vechten tegen de illegale handel

Met uw donatie kunnen  wij  het belangrijke werk van de rangers steunen. Zij houden zich dagelijks bezig met het beschermen van de dieren en zetten hierbij hun eigen leven op het spel. De rangers zijn van gigantisch belang voor de wilde dieren. Want om wilde dieren te vangen, gebruiken stropers vallen van ijzerdraad. Chimpansees en andere dieren raken verstrikt in de vallen waarmee ze zichzelf ernstig verwonden. Dankzij jouw donatie werken de Jane Goodall Instituut rangers aan de verwijdering van de vallen en het tegengaan van illegale jacht in Oeganda.

Wij vangen chimpansees op in Zuid-Afrika

Wij beschermen wilde leefgebieden in Tanzania

Met uw donatie verzorgen wij een stuk van het leefgebied van de opgevangen chimpansees. In het Gombe National Park startte Jane bijna 60 jaar geleden haar onderzoek. Dit natuurgebied in Tanzania dreigt verloren te gaan, wat de chimpansees in gevaar brengt. Met jouw donatie kan het Jane Goodall Instituut samen met de lokale bevolking werken aan duurzame landbouw en natuurbescherming om het Gombe National park te laten bestaan.

Wij vangen chimpansees op in Zuid-Afrika

Wij vangen chimpansees op in Tchimpounga

Met uw donatie van 45 euro kunnen wij de verzorging van onze chimpansee betalen, Zoals bij baby chimpansee Kabi, zij  werd door onze rangers gered uit de illegale huisdierenhandel. Zijn moeder is waarschijnlijk vermoord zodat zij verkocht kon worden als huisdier. Zij en andere chimps die gered worden kunnen nooit meer terug het wild in. Dankzij jouw steun kan het Jane Goodall Instituut Kabi en vele andere de zorg blijven geven die zij nodig hebben en bieden wij een chimp-waardig bestaan in het Tchimpounga opvangcentrum in Congo.