Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

OPVANGEN GEREDDE CHIMPANSEES

he legal definition of a charitable organization (and of charity) varies between countries
56% Donated
Goal : $100,000.00
182
Donors
$56,031.00
Donated
Donate Now

Login

Follow

Chimp Eden chimpansee opvangcentrum in Zuid-Afrika

Gelegen in het prachtige Umhloti Natuurreservaat van 1.000 hectare, 15 kilometer buiten Nelspruit, Zuid-Afrika, is het Chimp Eden Chimpanzee Sanctuary, geleid door het Jane Goodall Instituut Zuid-Afrika de thuisbasis van chimpansees die zijn ontheemd van hun natuurlijke leefgebieden in Afrika.

 

Chimp Eden werd in 2006 opgericht en is het eerste en enige chimpansee-reservaat in Zuid-Afrika. Het opvangcentra zorgt voor geredde chimpansees en maakt mensen bewust van het lot van chimpansees door middel van onderwijs en ecotoerisme.

 

Chimpansees zijn het dichtst levende familielid van de mens. Bijna 99% van ons genetisch materiaal en veel van ons gedrag, zoals compassie, gebruik van hulpmiddelen en agressie, delen complexe persoonlijkheden en sociale hiërarchieën. Het aantal chimpansees is de afgelopen decennia aanzienlijk afgenomen – van een bevolking van meer dan een miljoen in 1900 zijn er momenteel slechts 340.000 in het wild verspreid over hun verspreidingsgebied in Afrika. De Internationale Unie voor het behoud van de natuur (IUCN) heeft chimpansees geclassificeerd als bedreigd en ze zijn geplaatst op de rode lijstcriteria van de IUCN. Chimpansees worden beschermd tegen verhandeling overeenkomstig bijlage 1 bij het Verdrag inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten (CITES). Ondanks deze bescherming worden ze nog steeds bejaagd in veel van hun leefgebieden in Afrika, en gedood voor vlees of in beslag genomen als zuigelingen van hun moeders om te worden verkocht als huisdier of voor vermaak.

Met maar liefst 2000 chimpansees per jaar gaan verloren uit het wild door illegale handel, zo zouden wilde chimpanseegemeenschappen binnen decennia kunnen uitsterven. Opvangcentra spelen een vitale rol bij het bestrijden van de illegale handel in chimpansees door handhaving van de wet mogelijk te maken – autoriteiten zullen alleen aangrijpen om chimpansees te redden wanneer ze een geschikte plaats hebben voor de in beslag genomen dieren.

Wilde chimpansees wonen niet in Zuid-Afrika; onze chimpansees zijn gered van veel verschillende plaatsen. De meesten kwamen naar ons toe vanuit Angola en Zuid-Soedan, maar we zorgen ook voor chimpansees die gered zijn uit lokale circussen en elders in Afrika, Europa en het Midden-Oosten. De meerderheid van onze bewoners werd gered als baby. Sommige volwassenen zijn gered van externe restaurants en nachtclubs waar ze werden gebruikt als entertainment om klanten aan te trekken.

Chimp Eden is lid van de Pan African Sanctuary Alliance en de best mogelijke zorg voor chimpansees staat altijd voorop.


Heb je vragen over doneren?

Geen probleem! Bel ons.
+31 (0)6 20611000

Of stuur een email:
info@janegoodall.nl

Leave a Reply