Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Chimp nieuws: Bolly is jarig geweest!

Bolly is op 15 februari 2021 op Ngamba Island geboren – hij is dus deze week 2 jaar geworden! Bolly ligt nog steeds goed binnen de groep. Hij speelt voornamelijk met Tamtam en Temba, de andere twee jonge chimpansees op Ngamba Island.

Naast spelen met Tamtam en Temba, brengt Bolly steeds vaker tijd door met Kalema, vooral rond etenstijd. Bolly is een goede eter en wordt heel blij van ananas en papaja; okra haalt hij dan weer zijn neus voor op. Het geven van medicatie gaat de verzorgers een stuk minder makkelijk af.

Naast eten houdt Bolly ook erg van het plagen van zijn verzorgers. Onlangs was Bolly samen met zijn moeder Becky in het slaapverblijf omdat het avond was. Dit zag Bolly als de perfecte kans om een van de verzorgers, die net langsliep, te laten zien hoe groot hij eigenlijk al is. Hij ging recht overeind staan, stampte op de grond en rammelde aan de tralies en ging zo recht op de verzorger af. Het was een indrukwekkend gezicht. De verzorger liep daarna weer door en deed een schuifdeur dicht, waar Bolly erg van schrok. Hij gaf een gil van schrik en zijn moeder Becky kwam op Bolly afgesneld om hem een knuffel te geven. Alles was snel weer goed. Bolly besloot daarna wel om de rest van de avond dicht bij zijn moeder te blijven; daar is hij gelukkig toch nog niet te groot voor!