Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Chimp nieuws: Afrika heeft ruzie met Katie

Afrika werd in 2008 gered uit de handen van stropers en woont nu op Ngamba Island. Ze is momenteel in goede gezondheid en houdt heel erg van eten. Het delen van eten vindt ze een stuk minder leuk; Afrika staat dan ook bekend om haar korte lontje. Ondanks haar lagere status in de groep heeft Afrika het naar haar zin op Ngamba Island.

Afrika is geen allemansvriend en brengt haar tijd vaak door met haar zoon Eazy. Soms mist ze zelfs het middageten omdat ze op dat moment liever met Eazy buiten blijft. Wanneer ze haar zinnen wel op eten heeft gezet, doet ze er alles voor om dit te bemachtigen. Ze moet weleens eten afstaan aan de chimpansees die hoger in de rangorde staan, maar doet dit alleen onder luid protest. De chimpansees met een hogere status, en Cindy, Kyewunyo en Minni in het bijzonder, irriteren haar sowieso regelmatig. Afrika is erg temperamentvol en lokt vaak ruzie uit; hier komt ze zelf helaas vaak niet goed mee weg en ze wordt vaak aangevallen en geslagen.

Afrika neemt wraak na een ruzie met Katie…

Onlangs was Afrika in het binnenverblijf, terwijl Katie zich in de ruimte naast haar bevond. Een van de verzorgers had Afrika net een goede pluk hooi gegeven om een lekkere slaapplek mee te maken, toen Katie dit plotseling door de tralies heen afpakte. Afrika werd woest en begon te gillen. Dit was echter tevergeefs omdat Katie zich in een andere ruimte bevond en hoger in de rangorde staat dan Afrika. Ruparelia, de kleindochter van Katie, was wel in dezelfde ruimte als Afrika. Ze besloot haar frustratie daarom op Ruparelia bot te vieren en begon haar aan te vallen. Tegen de tijd dat Ruparelia door een van de verzorgers naar een andere ruimte gelaten kon worden, waren de chimpansees al lang met andere dingen bezig en luisterde niemand naar Ruparelia, die nu boos op Afrika was en uit was op wraak. Zelfs Katie had geen zin om zich in dit gevecht te mengen en voor haar kleindochter op te komen!