Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Chimp-update: Anzac en haar geamputeerde arm..

Gered als een illegaal huisdier door de Congolese autoriteiten in samenwerking met The Aspinall Foundation en The Last Great Ape Organization (LAGA), arriveerde Anzac in het Tchimpounga Center met haar haar, gewicht en huid in goede conditie. Haar linkerarm was echter geamputeerd. Ondanks dit was ze zo lief dat alle verzorgers meteen van haar hielden.

Op 9-jarige leeftijd is Anzac uiterst vriendelijk, extravert, speels en slim. Ze woont op Ngombe Island en is goed bevriend met alle chimpansees van haar groep vooral Antonio, Jeje en Sam. Het is ongelooflijk hoe Anzac erin slaagt om met slechts één arm tussen de bomen te bewegen en van de ene hoge tak naar de andere te springen, zelfs als ze maar liefst vijf meter van elkaar verwijderd zijn.

Chimpanseemaatschappij

De chimpanseemaatschappij is, net als de menselijke samenleving, altijd in ontwikkeling. Na verloop van tijd verschuift de dominantie van chimpansees tussen leden en al snel kunnen minder dominante individuen kansen vinden om letterlijk en figuurlijk naar boven te klimmen. Deze verandering is iets dat we hebben waargenomen met Anzac. Beetje bij beetje is Anzac gegroeid van klein en broos naar sterk en wendbaar. Terwijl andere chimpansees haar vroeger aanvielen vanwege haar grootte, kan Anzac zich nu verdedigen. Niet alleen dat, maar ze heeft ook goede vrienden zoals Jeje, Jack en Sam die dicht bij haar staan. Deze vriendengroep heeft veel groei in volwassenheid laten zien en het is een mooie ontwikkeling.