Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Chimp-update: Baby Bolly 1 jaar!

Bolly is een jonge mannelijke chimpansee geboren op 15 februari 2021 op Ngamba Island. Hij is de zoon van Becky en een zeer actieve baby. De eerste maanden had hij een donker gezicht maar nu heeft hij een roos-bruin gezichtje. Bolly groeit erg snel; hij voedt zich goed met de moedermelk van zijn moeder en hij is sinds kort begonnen met het eten van zacht fruit. Bolly is erg gezond en heeft sinds zijn geboorte geen gezondheidsproblemen gehad.

Mama en zoon.. 

Bolly’s gedrag lijkt op dat van zijn moeder Becky. Hij blaft naar andere chimpansees en hijgt grommend net als zijn moeder. Hij blaft ook naar de zorgverleners.

Bolly besteedt veel aandacht aan zijn omgeving. Hij observeert zorgvuldig wat de zorgverleners doen. Hij begint ook een beetje zelfstandig te worden en Becky moedigt dit aan door hem de tijd en ruimte te geven. Hij brengt de meeste tijd door met het beklimmen van balken en het schommelen op de hangmatten. Hij is nieuwsgierig en leert steeds meer dingen. Bolly kan het goed vinden met Billi’s zoon, hij benadert hem vaak o

m hem met hem te spelen. Maar moeder Billy is nog steeds voorzichtig om ze met zijn tweetjes te laten spelen.

 

Bolly, Billi, en Billi’s zoon…

Hallo adoptieouders!

Mijn naam is Bolly en ik heb onlangs mijn eerste verjaardag gevierd. Het was erg gezellig en leuk! Wil je meekijken? Kijk dan hier de video. Ik ben geboren op Ngamba Island en woon samen met mijn moeder, Becky, en haar vriendin Billi en Billi’s zoon. Binnenkort ga ik met andere chimpansees op pad, en werk ik me op tot het alfamannetje – maar dat gaat lang duren, waarschijnlijk pas eind volgend jaar! Mama en ik zijn ongeveer een maand geleden bij Billi en haar zoon ingetrokken. Mama en Billi waren erg opgewonden om samen te zijn – je zou bijna denken dat ze iets misten met alleen maar baby’s om voor te zorgen! Maar ik moet toegeven dat ik ook enorm opgewonden was toen ik andere chimpansees ontmoette. Wanneer Mama en Billi tijd doorbrengen met het verzorgen van elkaar kan ik spelen, de balken beklimmen en op de hangmatten schommelen. Ik probeer ook met Billi’s zoon te spelen, maar Billi laat hem niet graag met mij spelen. Ik heb geleerd om hem voorzichtig te benaderen, om Billi te laten zien dat ik geen bedreiging ben. Naast spelen hou ik ook van eten. Ik eet uit de handen van mijn moeder en nu durf ik ook voedsel uit de handen van de verzorgers te nemen. Ik zal opgroeien tot een enorme chimpansee.