Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Chimp-update: Jeje ontpopt zich tot een charmante chimp

Gered met de hulp van de The Aspinall Foundation’s Project Protection des Gorilles (PPG), was Jeje één van de jongste babychimpansees die ooit aankwam in het Tchimpounga opvangcentrum. Hij was uitgedroogd en erg dun met weinig haar. De verzorgers waren extra voorzichtig met hem, omdat hij kon bijten wanneer hij bang was. Hij was dan wel vrij klein, maar hij had grote tanden.

Charmante Jeje..

Jeje woont nu op Ngombe Island. Hij is een erg blije chimp met een charmante persoonlijkheid. Zelfs de grote mannetjes, zoals Kauka en Tabonga, respecteren en aanbidden Jeje. De verzorgers geloven dat Jeje het alfamannetje van de groep zal worden als hij ouder wordt.

De 10-jarige Jeje is enorm gegroeid. Net als mensen hebben de hormonale veranderingen die chimpansees doormaken niet alleen effect op hun gedrag, maar ook hun lichaam. Dit is te zien in Jeje wanneer hij een show opzet, waarbij hij zijn armen buigt en abrupte gebaren maakt. Deze vertoningen tonen dominantie en langzaam verdient Jeje zijn plaats als dominant mannetje. Deze verandering in Jeje zal zeker sociale verandering brengen in zijn groep.

Jeje en de nieuwe bewoonster..

 

Er werd onlangs een vrouwelijke chimp, Ramsey, geïntroduceerd in de groep. Jeje is erg geïnteresseerd en nieuwsgierig naar zijn nieuwe partner. Jeje heeft de neiging om tijd door te brengen met Ramsey, maar ze is een volwassen vrouw en reageert niet op Jeje’s plagerijen of spelletjes. Soms kietelen ze elkaar en achtervolgen ze elkaar kort, maar als Jeje echt wilt spelen, moet hij zijn toevlucht nemen tot de jongsten in de groep: Anzac en Sam, zijn onafscheidelijke vrienden.

Concurrentie..

Hoewel Jeje erg is gegroeid, is hij nog te klein om te concurreren met de oudere volwassen chimps voor een hoge positie in de hiërarchie. Daarom komt Jeje tijdens de voedertijd liever later aan, zodra de volwassen mannetjes hun deel hebben opgegeten. Het is een goed teken dat Jeje zeer respectvol is tegenover de groepsleiders en heel voorzichtig is om hen niet van streek te maken. De verzorgers weten ervan en bewaren Jeje’s fruitrantsoen totdat hij bij de kust aankomt.