Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Chimp-update: Kennen jullie Afrika nog?

Kennen jullie Afrika nog?

Afrika is een volwassen vrouwelijke chimpansee en ze woont nu op Ngamba Island Chimp. Haar exacte geboortejaar is niet bekend, maar waarschijnlijk is ze geboren in 2007. Ze werd in juni 2008 gered uit Bushenyi in het westen van Oeganda. Daarvoor woonde zij in een te kleine kooi en ze leefde op een dieet van bananen en popcorn. Afrika’s rang is laag in de Ngamba chimpansee gemeenschap, dus ze heeft weinig invloed. Met haar gezondheid gaat het gelukkig heel goed. 

Leven op Ngamba Island

Afrika is de laatste tijd erg kortaf en provoceert soms andere chimpansees, dit leidt er vaak toe dat ze wordt geslagen. Ze wordt vaak vechtend gezien met chimps Kyewunyo, Cindy en Minni, vooral ’s avonds tijdens voedertijd. Wanneer ze voedsel verliest aan een andere chimpansee, jankt en schreeuwt ze hard. Afrika behoort tot de chimpansees die ’s avonds laat terugkeren uit het bos. Wanneer ze in de opvang is, is ze liever bij de jonge chimpansees dan bij de volwassenen.
Afrika heeft veel interactie met haar zoon Eazy, en tijdens gevechten vecht Eazy aan Afrika’s zijde.

Afrika pakt eten af van haar zoon…
Hallo, mijn naam is Afrika en ik woon op Ngamba Island. Ik heb het erg naar mijn zin hier maar sommige dingen zijn wel moeilijk – bijvoorbeeld de concurrentie tijdens voedertijd. Als je lager in rang bent zoals ik, moet je elk stukje voedsel pakken dat je kunt, want chimpansees delen niet! Vaak zie je goede vrienden zich van elkaar afkeren en oogcontact vermijden, zodat ze hun eten niet hoeven te delen. Een van de leukste momenten hier is wanneer ik met mijn zoon Eazy mag spelen. Maar zelfs dat kan moeilijk zijn tijdens voedertijd. Onlangs, tijdens het buiten voeren, belande een stukje wortel tussen Eazy en mij. We wilde beiden het stukje wortel en ik vocht tegen hem en pakte het wortel van hem af. Eazy schreeuwde, en kreeg een driftbui al rollend in het gras – uiteindelijk gooide de verzorger hem nog een stuk groente toe. Ik school zelf weg in de schaduw om in alle rust mijn eten op te eten. Zo is het leven hier op Ngamba Island.