Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Chimp-update: Perrine overleefde wonderbaarlijk

Hoe kwam Perrine terecht bij het Tchimpounga opvangcentrum?

Chimp Perrine werd gevonden in een afgelegen dorp in het noorden van de Republiek Congo. Ze  werd op 27 december 2019 gered door zowel het Jane Goodall Instituut (JGI) personeel van het Tchimpounga opvangcentrum als de partners PALF (Wildlife Law Enforcement Project). Haar geschatte leeftijd bij redding was ongeveer twee jaar oud. Perrine werd onder beroerde omstandigheden illegaal vastgehouden; ze was verlamd en dreigde te sterven. Omdat Perrine in kritieke gezondheidstoestand verkeerde, verplaatsten JGI-medewerkers en PALF-agenten haar onmiddellijk naar het Tchimpounga opvangcentrum. Dit was één van de moeilijkere reddingen die JGI in de Republiek Congo heeft uitgevoerd.

Sinds ze in het opvangcentrum woont is de gezondheid van Perrine erg vooruitgegaan. Haar bloedarmoede verdween, haar eetlust keerde terug en ze herwon beweging en kracht in al haar spieren. Door veel toewijding en zorg verbeterde de gezondheid van Perrine en in slechts drie maanden herstelde Perrine, wonderbaarlijk, volledig. In de afgelopen maanden is Perrine aangekomen en het lijkt erop dat ze veel zelfvertrouwen heeft gekregen. Haar eetlust zorgt ervoor dat ze behoorlijk wat fruit eet; watermeloen en avocado zijn haar favorieten. Ondanks haar vooruitgang moet Perrine af en toe wel rusten, dus zoekt ze vaak een rustige plek waar ze een paar minuten kan dutten.

Perrine en haar vrienden..

Ondanks de traumatische ervaringen is Perrine erg vriendelijk en lief tegenover haar Tchimpounga-verzorgers. Na afloop van haar quarantaineperiode maakte Perrine kennis met Zeze. Zeze is kort na Perrine in Tchimpounga aangekomen en ze werden al snel goede vrienden. Sterker nog, de twee gaan overal samen naartoe. Perrine raakte ook goed bevriend met Covid, een andere chimpansee in haar groep van dezelfde leeftijd als zij.

Perrine wordt geleidelijk onafhankelijker en ze toont meer interesse in het verkennen. Soms ziet Perrine haar vriendin Kabi met kleine, dunne takken de gaten in de grond inspecteren. Wanneer ze zich bij Kabi aansluit bij deze activiteit, gaat Covid in de buurt zitten en kijken hoe ze graven. Perrine is een zorgzame chimp en ze houdt zielsveel van haar verzorgers. Ze is nog steeds de baby die beschermd wordt door de groep. Kabi, Vienna en haar onafscheidelijke vriend Zeze zijn altijd op hun hoede en kijken uit of Perrine hulp nodig heeft. Wanneer ze een vreemd geluid horen in het bos, komen alle chimpansees samen en omhelzen elkaar, op zoek naar de troost die hun moeders zouden geven als ze er nog waren.