Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Chimp-update: Ruparelia steelt speelgoed

Ruparelia is geboren op Ngamba Island in 2016. Kyewuunyo is de moeder, die ook op het eiland  geboren is. Rupa heeft een lang en rozig bruin gezicht met een zwarte vlek rondom haar neus. Ondanks dat ze nog afhankelijk is van moedermelk, heeft ze steeds meer zin om fruit en groente te eten. Na de jaarlijkse gezondheidscheck bleek dat ze het heel goed doet en zeer gezond is.

Ruparelia is gek op spelen net als menselijke baby’s rond haar leeftijd. Heel nieuwsgierig en leergierig aangelegd. Ze is niet bang om met andere chimps om te gaan. Ondanks de nieuwsgierigheid is ze wel voorzichtig. Ze doet alleen dingen waarvan ze zeker weet dat het veilig is. Soms vermijdt ze de verzorgers want ze heeft de verzorgers injecties zien spuiten bij andere chimps en denkt dat zij dit bij haar ook gaan doen.

 

 

Tijdens het eten is ze heel competitief ingesteld. Soms rent ze terug naar haar moeder of haar oma Katie voor extra eten. Wanneer ze haar zin niet krijgt gaat ze schreeuwen en pakt ze het eten uit de mond van Katie en Kyewuunyo. Gelukkig zijn de moeder en de oma geduldig met haar. Verder vindt ze heel erg leuk om met volwassen chimps te spelen waaronder chimp Sunday haar bodyguard. Indien ze niet blij is rolt ze op de grond en schreeuwt ze tot er iemand komt om haar aandacht te geven en te troosten.

 

 

 

Ruparelia steelt…

Op een dag op het voederterrein was chimp Medina aan het spelen met een oud T-shirt. Toen het gezicht van Medina bedekt was met het T-shirt kwam Ruparelia op het idee om het T-shirt af te pakken en het bos in te rennen. Medina ging er snel achteraan. Net voordat Ruparelia in het bos verdween heeft Medina haar speelgoed terug kunnen pakken. Na een poosje realiseerde Ruparelia zich dat stelen van het speelgoed niet zo goed werkt en het wellicht leuker is om samen te spelen met Medina. Medina was zo lief om het T-shirt te delen en Ruparelia liet allerlei kunstjes zien met het T-shirt. Samen hebben ze een leuk middagje gespeeld op het voederterrein.