Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Chimp-update: Speelse Kabi

Gered van de illegale handel in wilde dieren arriveerde Kabi erg moe in het Tchimpounga opvangcentrum. Kabi is een speelse, vrolijke en heel slimme chimp. Toen de verzorgers een keer een spiegel naar buiten brachten om de chimpansees te vermaken, herkende alleen Kabi zijn spiegelbeeld als de zijne. Hij had veel plezier door met zijn mond gekke bekken te trekken voor de spiegel. Hij houdt ervan om op onderzoek te gaan. Soms observeert hij de verzorgers en probeert hij hun acties na te bootsen. Hij vindt het ook erg leuk om gaten te graven met een stok.

Perrine en Kabi…

Het gedrag van Kabi is laatste tijd langzaam veranderd. Toen hij jonger was, was hij agressiever tegenover andere chimpansees. Nu is Kabi meestal rustiger en beschermt hij zelfs zijn zwakkere partners, zoals Perrine. Perrine is de kleinste en meest onzekere chimpansee van de groep. Andere chimpansees proberen vaak Perrine aan te vallen, maar als Kabi in de buurt is, probeert hij dit te voorkomen door Perrine snel te omarmen. Alle verzorgers van Tchimpounga geloven dat Perrine en Kabi een prachtige vriendschap ontwikkelen die mogelijk voor altijd kan duren. Chimpansees staan erom bekend dat ze een goed geheugen hebben. Ze vergeten nooit het slechte of het goede. Perrine heeft geluk met zo’n goede vriend als Kabi.

 

Speelse Kabi

Kabi houdt van interactie met zijn verzorgers. Tijdens de heetste uren, rond het middaguur, gaat iedereen zitten om uit te rusten op de bosgrond. Kabi maakt gebruik van deze momenten om te spelen en grappen te maken met de verzorgers vooral met Cris en Princia. Soms komt hij achter een chimpansee die hem niet heeft gezien vandaan en duwt hem of slaat hem op de rug om een achtervolging uit te lokken. Perrine en Covid, de kleintjes, zijn meestal het slachtoffer tijdens het spelen. De zorgverleners kennen hem heel goed en zijn altijd waakzaam. Je moet voorzichtig zijn, omdat Kabi nu veel weegt.