Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Chimp nieuws: Tumbo heeft het goed voor elkaar

Tumbo is een volwassen chimpansee en ziet er door zijn grijze haar ouder uit dan hij is. Zijn positie binnen de groep is stabiel en hij bemoeit zich momenteel niet graag met conflicten. Tumbo is de afgelopen tijd in goede gezondheid geweest en vermaakt zich goed met de andere chimps op Ngamba Island.

Tumbo eet steeds vaker in de buurt van chimpansees die lager in de rangorde staan, zodat hij eten van ze af kan pakken. Verder houdt hij ervan om in de avonden het bos in te gaan om takken en andere dingen te verzamelen; hij wordt vaak gesignaleerd met takjes in zijn mond bij terugkomst. Slapen in het bos doet hij bijna niet meer. Hij is graag bij Sophie in de buurt en is erg beschermend wanneer ze in oestrus is.

Foto: Tumbo

Laatst was Eazy toevallig in de buurt van Tumbo terwijl ze hun middageten kregen. Tumbo ging nog iets dichterbij zitten; hij wilde deze kans aangrijpen om zich een extra maaltijd toe te eigenen. Eazy wordt dan wel steeds groter, hij is nog steeds geen partij voor Tumbo! Eazy had inmiddels door wat Tumbo van plan was en begon daarom weg te lopen. Helaas had Tumbo zijn zinnen nu al op het eten van Eazy gezet en achtervolgde hem. Zodra het eten uitgedeeld werd, pakte Tumbo snel al het eten en at alles op wat naar Eazy gegooid was. Zorgvuldig verstopte hij intussen zijn eigen portie zodat hij dat later nog op kon eten.

Eén van de verzorgers moet de situatie door hebben gehad, want Eazy kreeg nog een ananas. Deze pakte Tumbo vervolgens ook af door Eazy ondersteboven te houden en heen en weer te schudden; dit was Eazy teveel en begon heel hard te schreeuwen. Omdat Tumbo niet het middelpunt van een groot conflict wilde worden, reikte hij snel zijn hand uit naar Eazy om zich te verontschuldigen. Dit werkte en Eazy werd rustig. Tumbo weet inmiddels duidelijk hoe hij een situatie naar zijn hand moet zetten!