Mikkel Hofstee, oprichter van Lifeguard en auteur van ‘Oermens 2.0’, heeft al tienduizenden mensen geholpen naar een gezonder en gelukkiger leven. Als bewonderaar van Dr. Jane Goodall organiseert hij dit najaar een online collegereeks ter ere van haar 90e verjaardag, met vijf inspirerende sprekers. De volledige opbrengst gaat naar Jane’s projecten in Afrika. Doe mee en zet de eerste stap naar een gezonder, gelukkiger leven.
Hoe doe je mee?
Er zijn maar 1.000 plekken, dus wees er snel bij! De eenmalige kosten zijn € 150, die je als donatie overmaakt aan het Jane Goodall Instituut Nederland. Je ontvangt hiervoor een donatiebewijs. Kun je een avond niet bijwonen? Geen probleem, je kunt het college nog twee weken terugkijken.
(Bij veel werkgevers kun je dit overigens onder je opleidingsbudget laten vallen. Lukt dat niet? Geen zorgen, na deze cursus weet je dat het elke cent waard was).
Bekijk de algemene voorwaarden
Initiatiefnemer Mikkel Hofstee interviewde Dr. Jane Goodall in 2021.
Week 1 – Ma 11 nov | Spreker: Dr. Roland van der Vorst
Week 2 – Ma 18 nov | Spreker: Prof. dr. Will Tiemeijer
Week 3 – Ma 25 nov | Sprekers: Dr. Maaike de Vries, Dr. Manon Kerkhof
Week 4 – Ma 2 dec | Spreker: Claartje Kruijff
Week 5 – Ma 9 dec | Spreker: Jur Deitmers
Het “Ken Uzelf’ principe, dat naar verluidt al op de tempel van Delphi stond, heeft twee invalshoeken; ken uzelf als mens (als soort) en ken uzelf als individu. In al die jaren dat ik me met de gezondheid van medewerkers bezig houd via mijn bedrijf Lifeguard, heb ik geleerd dat goede zelfkennis een belangrijke, zo niet de belangrijkste bron van een goede gezondheid is. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de wereld om ons heen.
Maar voor zelfkennis is het voorwaardelijk dat we onze plek in relatie tot anderen en de wereld kennen, ja zelfs in relatie tot het universum. “Als je de mens niet in relatie tot het geheel kent, ken je geheel de mens niet.” Dit college is een stap in verhoudingskunde, een term die predikant Claartje Kruijff naar voren zal brengen in haar college. Het Jane Goodall Instituut staat voor een betere relatie tussen mens, dier en natuur.
Daarom past het thema van deze lezingencyclus zo goed. Na afloop heeft u meer zelfkennis, van onszelf als soort en van uzelf als individu. En welhaast zeker een andere verhouding met de wereld, waarbij handelen het van cynisme wint, een les die ik van Jane Goodall geleerd heb. De lezingen kunt u tot twee weken na afloop nog via een beschermde link bekijken.
– Mikkel Hofstee, initiatiefnemer