fbpx

Bescherm de chimpansees tegen COVID19

Jouw hulp is harder nodig dan ooit!

Bescherm de chimpansees tegen COVID19, jouw hulp is harder nodig dan ooit!

Help ons de chimpansees te beschermen 

Doneer nu en een speciale partner van het Jane Goodall Instituut verdubbelt jouw donatie! Bedankt voor jouw steun.

Mensen en chimpansees delen wel 98,6 % van hun DNA. De kans is groot dat het coronavirus ook dodelijk is voor chimpansees en andere mensapen.

Om de chimpansees in het wild en onze opvangcentra te beschermen tegen het coronavirus worden extra maatregelen genomen. Dankzij jouw hulp kunnen wij chimpansees en hun leefgebieden op een veilige manier blijven beschermen.

Namens dr. Jane Goodall: bedankt voor jouw steun!

Met jouw steun kunnen wij noodzakelijke maatregelen nemen

Met jouw hulp kunnen wij extra maatregelen nemen om de chimpansees te beschermen tegen het coronavirus.

1. Hygienische materialen

Zo zijn er heel veel extra materialen nodig zoals mondkapjes, thermometers en andere hygiënische middelen om overdracht tussen mensen en chimpansees te voorkomen. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het bemachtigen van COVID-19 testen, die niet verkrijgbaar zijn in veel Afrikaanse landen.

2. Extra controle

Wenka with snare by Stephanie Fox

In natuurgebieden zoals het Gombe National Park worden extra controleposten ingezet om ervoor te zorgen dat mensen niet te dicht bij de chimpansees en andere wilde dieren komen. Daarnaast zijn er extra patrouilles nodig om illegale jagers op te sporen en tegen te houden. Minder bezoekers in de natuurgebieden betekent dat jagers en stropers vrij spel hebben om wilde dieren te vangen.

3. Het ondersteunen van medewerkers

Omdat al onze chimpansee opvangcentra dicht zijn voor publiek missen zij veel inkomsten die zij genereren door het geven van rondleidingen. Daarnaast zijn de minder noodzakelijke medewerkers naar huis gestuurd, maar worden hun salarissen doorbetaald.

4. Educatie over COVID-19

In veel landen in Afrika zetten onze medewerkers zich extra in voor het voorlichten van mensen over COVID-19 en het gevaar voor chimpansees. Zo worden mensen rondom chimpansee natuurgebieden voorgelicht over het belang van hygiene om zowel de bevolking als de chimpansees te kunnen beschermen tegen het coronavirus.

Om onze programma’s voort te zetten, hebben we jouw hulp nodig. Lees hier meer over onze Afrika projecten.

Jouw hulp is harder nodig dan ooit. Elk beetje helpt, samen maken we het verschil voor de chimpansees! Jane Goodall streeft voortdurend naar het verbeteren van de wereld voor dier, mens en natuur.

Er zijn vele mogelijkheden om bij te dragen aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. 

Doneer een bedrag eenmalig of terugkerend. Adopteer jouw eigen chimpansee of geef een adoptie cadeau. Start je eigen actie of event en Pay it Forward. Schenk met belastingvoordeel. Neem ons op in je testament. Steun een specifiek project als grote donateur. Sluit jouw bedrijf aan bij onze samenwerkingspartners en sponsoren. Of wordt vrijwilliger!

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN