Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

DierenPark Amersfoort opent deze herfst gloednieuwe Chimpanseevallei

Vanaf komend najaar ga je mee op avontuur in de splinternieuwe Chimpanseevallei van DierenPark Amersfoort. Midden tussen de bomen krijgt de huidige chimpanseegroep van het park drie keer meer klim- en bewegingsruimte dan voorheen. In het interactieve onderzoekskamp ontdek je hoe je samen met het Jane Goodall Instituut Nederland kunt helpen om de chimpansees en hun leefgebieden in de natuur te beschermen.

“In dit themagebied beleeft de bezoeker een avontuurlijke en educatieve reis, waarin het behoud van het leefgebied en de bedreiging ervan wordt benadrukt”, vertelt educator Carlijn Speksnijder. Het dierenpark trekt bij de realisatie van de vallei op met het Jane Goodall Instituut Nederland.

Het nieuwe themagebied is niet alleen een verrijking voor de huidige chimpanseegroep, maar ook een onvergetelijke ervaring voor de bezoeker. “Door de avontuurlijke Klim Alles-route te volgen en het interactieve onderzoekskamp te verkennen, komen kinderen onder andere te weten hoe het leefgebied van de chimpansee wordt bedreigd en hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan de bescherming ervan”, legt Carlijn uit.

Deze belangrijke missie wordt ondersteund door de samenwerking van DierenPark Amersfoort met het Jane Goodall Instituut Nederland.

De nieuwe vallei wordt gebouwd aan de rand van het park, naast het Dinobos. Met 1.800 m² aan klim- en bewegingsruimte biedt de Chimpanseevallei de chimpanseegroep bijna drie keer zoveel ruimte als voorheen.

Carlijn: “Het huidige verblijf stamt uit het jaar 1975. Hoewel dit verblijf aan alle eisen voldoet, is het gebouw wat gedateerd. De wens om de chimpansees meer ruimte te bieden en de bezoeker mee te nemen op een educatief avontuur, werd drie jaar geleden werkelijkheid. Toen werden de eerste plannen voor de Chimpanseevallei gemaakt.”

Interactieve onderzoekskamp

In het onderzoekskamp help je zelf een handje mee; zorg dat er genoeg plek is voor zowel de chimpansees als de mensen die in het bos wonen. Kom verder alles te weten over het herbossingsproject in Tanzania, het voedsel, de verzorging en de nieuwe vallei van chimpansees.

Ga aan de slag als échte onderzoeker van het Jane Goodall Instituut Nederland en doe onderzoek naar het leefgebied en de bedreigingen van chimpansees in het wild. Ga mee op avontuur tussen de bomen en leer hoe je kunt helpen. Via een donatiezuil kun je als bezoeker direct in actie komen en een donatie maken om zo Jane’s werk te steunen.

Breng jij ook een bezoek aan DierenPark Amersfoort en de nieuwe Chimpanseevallei vanaf komend najaar? Wil je tot die tijd niets missen van de ontwikkeling van de nieuwe Chimpanseevallei? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media om op de hoogte te blijven!

Impressie tekeningen en video: DierenPark Amersfoort