fbpx

Doneer

Jouw hulp is nodig!

 

Word donateur jouw hulp is nu nodig!

Doneer en steun het werk van Jane Goodall

Dank voor jouw steun!

Met jouw steun maak je ons werk mogelijk. Het Jane Goodall Instituut streeft voortdurend naar het verbeteren van de wereld voor mens, dier, en natuur. Jij kunt ons werk steunen met een gif . Je donatie komt dan ten goede aan:

  • Projecten die gericht zijn op bescherming van chimpansees en hun leefgebieden
  • Het redden en rehabiliteren van verweesde chimpansees, gered uit handen van stropers
  • Het terugdringen van ontbossing in Afrika en aanplanten van nieuwe bosgebieden
  • Empowerment van de lokale bevolking en steun in een duurzaam bestaan
  • Educatie in Afrika en Nederland via het Roots&Shoots programma

Wat doen wij met jouw donatie?

Het Jane Goodall Intsituut kan zonder jullie financiële hulp haar werk niet doen. Lees hieronder aan welke mooie projecten wij konden bijdragen met jullie donaties.

Wij planten bomen in Burundi

Met jouw donatie planten wij bijvoorbeeld bomen met onze Roots & Shoots afdeling in Burundi. Hiermee herstellen we de bossen en zo ook het leefgebied van de chimpansees. Ook stimuleren we de jeugd uit Burundi met onze Roots & Shoots programma’s daar om op te komen voor natuur en dier in Burundi.

Wij vangen chimpansees op in Zuid-Afrika

Met jouw donatie onderhouden wij een stuk land wat nodig is voor de opvang van de chimpansees. Chimpansees worden met uitsterven bedreigd. Door opvangcentra zoals Chimp Eden in Zuid-Afrika hebben de chimpansees een veilig opvangcentrum om te herstellen en te leven. De chimpansees die hier leven kunnen niet terug de natuur in maar komen hier in het opvangcentrum dichtbij hun oude leven. Adopteer een chimp vanaf 45 euro per jaar.

Wij beschermen wilde leefgebieden in Tanzania

Met uw donatie verzorgen wij een stuk van het leefgebied van de opgevangen chimpansees. In het Gombe National Park startte Jane bijna 60 jaar geleden haar onderzoek. Dit natuurgebied in Tanzania dreigt verloren te gaan, wat de chimpansees in gevaar brengt. Met jouw donatie kan het Jane Goodall Instituut samen met de lokale bevolking werken aan duurzame landbouw en natuurbescherming om het Gombe National park te laten bestaan.

Wij steunen onze rangers die vechten tegen de illegale handel

Met uw donatie kunnen  wij  het belangrijke werk van de rangers steunen. Zij houden zich dagelijks bezig met het beschermen van de dieren en zetten hierbij hun eigen leven op het spel. De rangers zijn van gigantisch belang voor de wilde dieren. Want om wilde dieren te vangen, gebruiken stropers vallen van ijzerdraad. Chimpansees en andere dieren raken verstrikt in de vallen waarmee ze zichzelf ernstig verwonden. Dankzij jouw donatie werken de Jane Goodall Instituut rangers aan de verwijdering van de vallen en het tegengaan van illegale jacht in Oeganda.

Wij vangen chimpansees op in Tchimpounga

Met uw donatie van 45 euro kunnen wij de verzorging van onze chimpansee betalen, Zoals bij baby chimpansee Kabi, zij  werd door onze rangers gered uit de illegale huisdierenhandel. Zijn moeder is waarschijnlijk vermoord zodat zij verkocht kon worden als huisdier. Zij en andere chimps die gered worden kunnen nooit meer terug het wild in. Dankzij jouw steun kan het Jane Goodall Instituut Kabi en vele andere de zorg blijven geven die zij nodig hebben en bieden wij een chimp-waardig bestaan in het Tchimpounga opvangcentrum in Congo.

Wij geven voor 150 euro chimpansees gezondheidschecks .

Met uw donatie van 150 euro kunnen wij de chimpansees voorzien van de o zo belangrijke gezondheidschecks. Dit is van groot belang omdat de chimpansee erg gevoelig is voor ziektes. Zo kan een chimpansee al overlijden aan een menselijke verkoudheid. Daarom checken we onze chimps regelmatig om zo eventuele ziektes vroegtijdig te kunnen behandelen.

Wij geven voorlichting door de lokale bevolking aan de lokale bevolking.

Met uw donatie kunnen wij  de lokale bevolking voorlichting geven over de chimpansee en hoe deze te beschermen. Met deze voorlichting leren we de bevolking over de gevaren, zorgen en problemen van de chimpansees. Zodat de lokale bevolking bewuster en beter omgaat met de natuur en chimpansees in haar omgeving. We doen dit voorlichtingswerk met veel plezier en veel goede resultaten.

Ken jij de onderstaande mogelijkheden al om bij te dragen aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden? 

Doneer een bedrag eenmalig of terugkerend. Start je eigen actie of event en Pay it Forward. Schenk met belastingvoordeel. Neem ons op in je testament. Sluit jouw bedrijf aan bij onze samenwerkingspartners en sponsoren. Of wordt vrijwilliger!

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN