fbpx

Een testament in vijf stappen

Een testament in vijf stappen.

Een bijzondere manier om uw naasten, de chimpansees en de natuur iets moois na te laten.

Nalaten aan het Jane Goodall Instituut.

‘What you leave behind determines what lies ahead’ – Dr. Jane Goodall

Download onze nalatenschap folder:

Een testament in 5 stappen

Hoe vaak heeft u inmiddels al gedacht ‘Ik moet eigenlijk mijn testament nog laten veranderen’ of ‘Het is belangrijk dat ik mijn testament opstel’? Het is één van die dingen die veel mensen uitstellen. Maar, als het eenmaal op papier staat, geeft het rust en maakt u uw dromen waar! Om u te helpen hebben we onderstaand stappenplan gemaakt.

Stap 1: Wat zijn uw wensen?

Bepaal eerst zelf wat u in uw testament wilt hebben. U kunt een overzicht van uw bezittingen maken en van de personen en organisaties die u dierbaar zijn. Stel uzelf de vraag ‘Wat wil ik graag nalaten en aan wie?’.

Stap 2: Kiest u voor een erfstelling of een legaat?

Erfstelling, een percentage

Bij een erfstelling verdeelt u uw nalatenschap in gedeelten of percentages over erfgenamen. Dit kunnen één of meerdere personen of instellingen zijn. Het is mogelijk om Jane Goodall Instituut Nederland te benoemen tot uw (mede)erfgenaam. Het Jane Goodall Instituut Nederland ontvangt dan een bepaald percentage van uw nalatenschap. U bepaalt zelf welk percentage dat is.

Legaat, een vast bedrag

U kunt ook een vast bedrag of een waardevol bezit nalaten aan het Jane Goodall Instituut Nederland. U kunt meerdere legaten opnemen in uw testament.

Een combinatie van erfstellingen en legaat kan ook.

Belastingvrij schenken

Het Jane Goodall Instituut Nederland bestaat meer dan 20 jaar en maakt onderdeel uit van een wereldwijd netwerk. Als goed doel met ANBI-status hoeft het Jane Goodall Instituut Nederland geen erfbelasting te betalen. Zo kunnen wij uw gift volledig ten goede laten komen aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebied.

Stap 3: Wie gaat uw testament uitvoeren?

Degene die de verdeling van uw nalatenschap uiteindelijk regelt en verantwoording aflegt aan uw erfgenamen, heet een executeur. Deze kiest u zelf en dit kan één van de erfgenamen zijn, maar ook de notaris of een goede vriend.

Stap 4: Afspraak bij de notaris

Zodra u weet wat u in uw testament wilt hebben staan, kunt u een afspraak maken met een notaris. Tijdens een adviesgesprek verkent u samen met de notaris uw wensen en legt u deze vast in een concept-testament.

Stap 5: Ondertekenen van uw testament

Het concept-testament kunt u thuis bestuderen en waar nodig wijzigingen aangeven. Het definitieve testament ondertekent u bij de notaris. Veranderen uw wensen? Dan begint u weer bij stap 1.

Notarisinformatie

Als u ervoor kiest om het Jane Goodall Instituut Nederland op te nemen in uw testament, dan zijn dit de officiële gegevens die u nodig heeft:

Statutaire naam: Stichting het Jane Goodall Instituut Nederland
Vestigingsplaats: Amsterdam
Kamer van Koophandel: 30147557
ANBI RSIN: 811008745
Bankrekening: NL27 INGB 0000 0030 26

Onze speciale partner Werker Notariaat helpt u om uw testament vast te leggen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van nalaten? Download onze folder over nalatenschappen of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wilt u een specifiek project steunen of heeft u andere bepaalde wensen waar het Jane Goodall instituut Nederland voor kan zorgen? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Bel met Linda van Hage op 06 – 206 11 000 of e-mail haar via linda@janegoodall.nl

 

Een betere wereld met uw testament

Wilt u, net als Jane Goodall, het verschil maken voor de chimpansees en hun leefgebieden? Door het Jane Goodall Instituut Nederland op te nemen in uw testament, helpt u Jane’s werk voort te zetten. Met uw nalatenschap draagt u bij aan een wereld waarin mens, dier en natuur in harmonie met elkaar samenleven. Een bijzondere manier om uw naasten, de chimpansees en de natuur iets moois na te laten.

Jane Goodall’s missie 

Met haar onderzoek naar chimpansees heeft Jane Goodall onze kijk op dieren voorgoed veranderd. Ook haar aanpak van natuurbescherming, waarbij ze jongeren en de lokale bevolking actief betrekt, heeft wereldwijd navolging gekregen. Haar doorzettingsvermogen en boodschap van hoop inspireert mensen over de hele wereld om zich in te zetten voor de natuur.

Dit doen wij met uw gift 

Met u nalatenschap steunt u onze projecten in Afrika om chimpansees en hun leefgebied duurzaam te beschermen. Hierbij kunt u denken aan:

– Projecten die zijn gericht op bescherming van chimpansees en hun leefgebieden.
– Het redden en rehabiliteren van verweesde chimpansees, gered uit handen van stropers.
– Het terugdringen van ontbossing in Afrika.
– Empowerment van de lokale bevolking en steun in een duurzaam bestaan.

Daarnaast maakt u met uw nalatenschap het unieke Roots & Shoots-programma mogelijk. Een wereldwijd initiatief dat ook in Nederland jongeren actief aanzet tot positieve verandering voor mens, dier en natuur.

Bekijk hier de folder Nalaten aan het Jane Goodall Instituut

Er zijn vele mogelijkheden om bij te dragen aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. 

Doneer een bedrag eenmalig of terugkerend. Adopteer jouw eigen chimpansee of geef een adoptie cadeau. Start je eigen actie of event en Pay it Forward. Schenk met belastingvoordeel. Neem ons op in je testament. Steun een specifiek project als grote donateur. Sluit jouw bedrijf aan bij onze samenwerkingspartners en sponsoren. Of wordt vrijwilliger!

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN