Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

ONS WERK

LEES MEER OVER DE BESCHERMING CHIMPANSEE LEEFGEBIEDEN

Het Jane Goodall Instituut zet zich in voor de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden.

Chimpansees worden met uitsterven bedreigd. De belangrijkste bedreigingen voor chimpansees in het wild zijn de versnippering en achteruitgang van leefgebieden en stroperij met valstrikken. Bedreigingen voor de mensapen in het wild zorgen voor weesaapjes waarvoor opvangcentra noodzakelijk zijn.

Tchimpounga chimpansee rehabilitatiecentrum

Congo

Elk jaar doden stropers in het bekkengebied van de Congorivier duizenden chimpansee voor de illegale handel in bushmeat ofwel vlees van wilde dieren. De stropers doden de kleinste dieren meestal niet; zij verkopen hen clandestien als huisdieren. De chimpanseesdie het slachtoffer zijn van stroperij worden opgevangen in Tchimpounga. Er wonen in totaal wel 149 chimpansees waarvan Wounda misschien wel de bekendste. Zij werd wereldberoemd toen ze Jane omhelsde tijdens haar vrijlating op een van Tchimpounga’s eilanden.

Ngamba Island chimpansee centrum

Oeganda

Elk jaar doden stropers duizenden chimpansee voor de illegale handel in bushmeat ofwel vlees van wilde dieren. De stropers doden de kleinste dieren meestal niet; zij verkopen hen clandestien als huisdieren. Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary is een opvangcentrum voor chimpansees dat gelegen is op een eiland in het Victoriameer in Oeganda. Het grootste deel van het eiland bestaat uit bos. De chimpansees kunnen zich hier vrij in rond bewegen en op die manier zo veel mogelijk hun natuurlijke gedrag vertonen.

Chimp Eden chimpansee opvangcentrum

Zuid-Afrika

Ieder jaar doden stropers duizenden chimpansee voor de illegale handel in bushmeat ofwel vlees van wilde dieren. De stropers doden de kleinste dieren meestal niet; zij verkopen hen als huisdieren. Chimp Eden is een Jane Goodall Instituut chimpansee-opvangcentrum in Zuid-Afrika. Het ligt in het Umhloti Natuurreservaat, dicht bij de stad Nelspruit. Net als Tchimphounga en Ngamba, vangt Chimp Eden chimpansees op die uit het wild zijn gehaald en zijn verkocht als bush-meat, als huisdier, om op te treden in circussen, strandresorts en nachtclubs, of omdat ze wees zijn geworden.

Chimpansees in het wild bescherming met Roots & Shoots educatie

Tanzania

Het Jane Goodall Instituut in Tanzania zet zich al jaren in voor de chimpansees en hun leefomgeving. In dit project staat het promoten van publieke informatie, begrip en bewustzijn over de bedreigde status van de chimpansees aan de gemeenschappen rondom het Gombe Stream National Park en west Tanzania centraal. In dit gebied zijn de chimpansee leefgebieden erg kwetsbaar. Door de bevolking en vooral de jongeren voor te lichten zorgen zij ervoor dat het leefgebied van de chimpansees zo min mogelijk wordt aangetast. In het Gombe National Park leven twintig tot veertig procent van de chimpansees van Tanzania. Het Jane Goodall Instituut werkt samen met 52 dorpen in dit gebied zodat de 311.000 dorpelingen goed kunnen leven met oog voor de hen omringende natuur.Lees hier over de verschillende manieren van educatie en voorlichting.

Maak een verschil, begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut!

Het Jane Goodall Instituut ondersteunt diverse projecten in Afrika. Dit is een overzicht van de projecten die wij vanuit het Jane Goodall Instituut ondersteunen.

SCHRIJF JE IN!

Ben als eerste op de hoogte van al het nieuws omtrent het Jane Goodall Instituut Nederland