fbpx

Gombe 60 jaar onderzoek!

Help jij Jane's werk voortzetten?

60 jaar onderzoek: help Jane’s werk voortzetten!

60 jaar geleden startte Jane Goodall haar onderzoek naar de chimpansees.

Op 14 juli 1960 startte Jane Goodall haar onderzoek naar de chimpansees in Gombe, Tanzania. Dit onderzoek veranderde voorgoed ons denken over mens en dier. Lees hier alles over Jane’s onderzoek in Gombe.

60 jaar later is Jane’s onderzoek de langstlopende studie naar primaten in het wild. Jane’s levenswerk is wereldwijd een inspiratie voor velen en onmisbaar in de chimpansee- en natuurbescherming. En nog steeds worden er in Gombe nieuwe technologieën ontdekt en bevindingen gedaan waarmee wij de chimpansees en de natuur kunnen redden. Help jij Jane’s werk voortzetten?

Nu is het aan ons om Jane’s werk voort te zetten!

Samen kunnen wij Jane’s werk voortzetten!

Met jouw hulp kunnen wij na ook 60 jaar Jane’s werk voortzetten. Wat doen wij met jouw donatie?

1. Wetenschappelijke studies financieren

Er zijn meer dan 300 wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd. Sindsdien weten we niet alleen dat chimpansees veel meer op mensen lijken dan werd gedacht, maar ook dat zij complexe sociale systemen en emoties hebben. Door Jane’s onderzoek werd de brug tussen dier en mens verkleind.

2. Het beschermen van chimpansees

Het Jane Goodall Instituut zet zich al sinds 1980 in voor de bescherming van het Gombe National Park. Zo kunnen de ongeveer 150 chimpansees van Gombe beschermd worden. En het ecosysteem en de vele andere diersoorten.

3. Samen met de lokale bevolking

Sinds Jane Goodall het TACARE programma startte in Gombe, zijn al onze projecten altijd in samenwerking met de lokale bevolking. Door hun levensstandaard te verbeteren kunnen zij zich zelf inzetten voor natuurbescherming.

Namens dr. Jane Goodall: bedankt voor jouw steun!

Er zijn vele mogelijkheden om bij te dragen aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. 

Doneer een bedrag eenmalig of terugkerend. Adopteer jouw eigen chimpansee of geef een adoptie cadeau. Start je eigen actie of event en Pay it Forward. Schenk met belastingvoordeel. Neem ons op in je testament. Steun een specifiek project als grote donateur. Sluit jouw bedrijf aan bij onze samenwerkingspartners en sponsoren. Of wordt vrijwilliger!

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN