Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

11

Bescherming van bossen

Chimpansees kunnen alleen blijven voortbestaan als hun leefgebieden groot genoeg zijn.

11

Nieuwe bomen

Met de aanplant van nieuwe bomen groeit het leefgebied van de chimp.

11

Het ideaal

Een gezonde planeet waarin mens, dier en natuur in harmonie samen leven en ieder individu het verschil maakt. 

11

De leefomgeving

Het leefgebied van de chimpansee wordt bedreigd door vernietiging. Elke dag worden duizenden bomen gekapt. Samen met de lokale bevolking planten we bomen in de leefgebieden van de chimpansee. Hiermee beschermen we dier, natuur én mens. Want ook wij kunnen niet leven zonder bossen.

Herbebossing

Tanzania

Het Jane Goodall Instituut werkt sinds 2020 samen met Greenchoice. Met dit initiatief steunen we herbebossingsprojecten in 22 dorpen in Tanzania. Denk hierbij aan boomkwekerijen waar jonge bomen veilig en efficiënt kunnen groeien tot ze groot genoeg zijn om elders te planten. Voor een succesvol verloop van dit initiatief werken we onder anderen samen met 20 grote lokale boeren. Rondom hun terrein planten zij jonge bomen om zo het aangrenzend bosgebied te vergroten. Deze boeren worden bovendien uitvoerig voorgelicht hoe zij hun steentje kunnen bijdragen aan nieuwe bebossing en toch hun grond succesvol kunnen bebouwen. 

11
Regina wordt blij van herbebossing

"Door deze bomen kunnen mijn kinderen naar school."

“Mijn naam is Regina. Met het geld dat ik met het planten van deze bomen verdien, kan ik het collegegeld van mijn kinderen betalen. Ongelooflijk en ontzettend bedankt voor dit project en jullie inzet voor de chimpansees.”

Regina is één van de betrokken boeren. Ze is moeder van zes kinderen en heeft een kleine boerderij. Achter haar huis plant ze bomen van de Roots & Shoots-boomkwekerijen. Inmiddels staan al 78 bomen op haar gebied van ruim een hectare. Toen Regina over het project hoorde, zag ze dit als een gouden kans. Ze gelooft dat het planten van bomen dichtbij huis alleen maar voordelen heeft. Voor de natuur, voor de chimpansee en voor haar gezin. Ze is nu een rolmodel voor de lokale bevolking en helpt in haar dorp met het vergroten van de publieke aandacht voor herbebossing.

11