Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Jane Goodall Instituut Nederland

Maak het verschil.

Een wereldwijd netwerk

© The Jane Goodall Institute / By Bill Wallauer

Hoe het ooit begon

De ‘moeder van de chimpansee’ richt in 1977 het Jane Goodall Institute op. Het instituut zet zich vanaf dag één in voor de bescherming van de bedreigde chimpansees en hun leefgebieden. Typerend hierbij is de holistische aanpak. Samenwerking met en ondersteuning van de lokale bevolking staan centraal.

 

Met de oprichting van het eerste instituut in Londen zet Jane Goodall een beweging in gang vanuit de gedachte dat mens, dier en milieu een eenheid vormen, en dat ieder individu een verschil kan maken.

 

In 1998 wordt de Nederlandse vestiging van het instituut geopend. Het Jane Goodall Institute is vandaag de dag een wereldwijd netwerk van 34 kantoren met duizenden vrijwilligers.

Ook in Nederland wordt hard gewerkt aan de bescherming van chimpansees door steun te bieden aan projecten in Afrika. Deze projecten worden ter plekke uitgevoerd in nauwe samenwerking met de lokale bewoners. Zij  bouwen een duurzame omgeving voor zichzelf op, zetten zich tegelijkertijd actief in voor herbebossing en werken mee aan de beëindiging van illegale, commerciële handel in bushmeat – chimpansee vlees.

 

De projecten in Afrika zijn ooit gestart in Tanzania, maar vinden nu ook plaats in onder andere de Democratische Republiek Congo, Guinee, Senegal en Oeganda.

 

Lees meer over onze projecten in Afrika.

Houd hoop. Kom in actie!

jongerenprogramma

Roots & Shoots

In 1991 start Jane Goodall met een groepje Tanzaniaanse studenten het Roots & Shoots concept. Dit unieke jongeren-programma is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van bijna 150.000 jongeren in meer dan 130 landen.

 

Met deze dagelijks groeiende community wil Jane niet alleen de toekomst van de chimpansee veiligstellen, maar ook die van onze unieke planeet.

Photo:JGI
1.490.000

hectare chimpansees leefgebied is beschermd dankzij hulp van lokale bevolking

5.000

chimpansees en gorilla’s leven in actief beschermde gebieden

130

lokale leefgemeenschappen worden ondersteund en werken actief mee

4.900

actieve Roots & Shoots-groepen wereldwijd. Samen 1.497.136 boomzaailingen geplant.

“Inspiring hope through action.”

Dr. Jane Goodall

Word jij vrijwilliger?

Om het werk van Jane Goodall te laten groeien, is veel menskracht nodig. Kun jij het verschil maken? Sluit je dan bij ons aan als vrijwilliger. We bekijken je inschrijving en vooral je specialisme(n), en plaatsen je vervolgens in een team waarin jij vanzelf je plek vindt.

 

We zijn enorm dankbaar voor elke helpende hand, net als Jane. Zij is ervan overtuigd dat elk individu telt, en dat zijn we met haar eens. Dus hopelijk tot snel!

 

Team Jane Nederland

  • info@janegoodall.nl

"*" geeft vereiste velden aan