fbpx

Jouw ticket beschermt chimpansees en hun leefgebieden!

Met jouw certificaat steun je direct chimpanseebeschermingsprojecten in Afrika!

 

Chimpansees worden met uitsterven bedreigd. De belangrijkste bedreigingen voor chimpansees in het wild zijn de versnippering en achteruitgang van leefgebieden en stroperij. Bedreigingen voor de mensapen in het wild zorgen voor weesaapjes waarvoor opvangcentra noodzakelijk zijn. Rangers zijn nodig om de chimpansees en nationale parken te beschermen en bomen moeten worden geplant om leefgebieden voor de chimpansees en andere wilde dieren te behouden.

‘Samen delen we één huis, de aarde, die we moeten koesteren.’ Dr. Jane Goodall, wereldberoemde primatoloog en UN Messenger of Peace komt naar Nederland om haar ervaringen, gedachtegoed en hoop op de toekomst te delen.

Koop hier direct jouw tickets voor Jane Goodall ‘Our future: Inspiration from a pioneer’ 

Een ticket kost €39,- inclusief servicekosten. Daarnaast kies je jouw stoel in een rang waarmee je een project in Afrika kiest. Voor jouw donatie ontvang je een certificaat. Zo doe je bij het kopen van een ticket automatisch een donatie die direct bijdraagt aan de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden.

Jouw ticket bevat een donatie waarmee je direct één van de projecten van Het Jane Goodall Instituut steunt!

Help jij wees chimpansee Kabi in Congo, zorg jij dat de rangers valstrikken kunnen verwijderen in Oeganda, bescherm jij Gombe National park in Tanzania, koop jij een stuk land voor chimpansee opvangcentrum in Zuid-Afrika of plant jij bomen met de Roots & Shoots jongeren in Burundi? Welk project in Afrika je ook kiest, jij maakt hiermee een positief verschil!

De projecten in Afrika

BOS donatie €10,-

Bomen planten met Roots & Shoots jongeren in Burundi

De bossen van Burundi zijn in verval. Dit heeft negatieve gevolgen voor de chimpansees, het ecosysteem en de lokale bevolking. Dankzij jouw donatie plant het Jane Goodall Instituut bomen met Roots & Shoots jongeren in Burundi. Hierdoor kunnen de bossen en zo ook de chimpansee leefgebieden herstelt worden.

Lees hier meer over het project

OPVANG donatie €20,-

Land kopen voor chimpansees opvangcentrum Chimp Eden in Zuid-Afrika

Chimpansees worden met uitsterven bedreigd. Het Chimp Eden Chimpansee opvangcentrum zorgt voor geredde chimpansees. Hier krijgen zij de kans op een veilig bestaan. Met jouw donatie koopt het Jane Goodall Instituut niet alleen een stuk land maar vooral een stuk zekerheid voor de chimpansees.

Lees hier meer over het project

PARK donatie €30,-

Gombe Masito Ugalla National Park en ecosysteem beschermen in Tanzania

In het Gombe National Park startte Jane bijna 60 jaar geleden haar onderzoek. Dit natuurgebied dreigt verloren te gaan, wat de chimpansees in gevaar brengt. Met jouw donatie kan het Jane Goodall Instituut samen met de lokale bevolking werken aan duurzame landbouw en natuurbescherming om het Gombe National park te laten bestaan.

Lees hier meer over het project

RANGER donatie €40,-

Valstrikken verwijderen met de rangers van het Kibale Snare Removal team in Oeganda

Om wilde dieren te vangen, gebruiken stropers vallen van ijzerdraad. Chimpansees en andere dieren raken verstrikt in de vallen waarmee ze zichzelf ernstig verwonden. Dankzij jouw donatie werken de Jane Goodall Instituut rangers aan de verwijdering van de vallen en het tegengaan van illegale jacht.

Lees hier meer over het project

CHIMP donatie €50,-

Baby wees chimpanseetje Kabi verzorgen bij Tchimpounga opvangcentrum in Congo

Baby chimpansee Kabi werd door onze rangers gered uit de illegale huisdierenhandel. Zijn moeder is waarschijnlijk vermoord zodat hij verkocht kon worden als huisdier. Hij en andere chimps die gered worden kunnen nooit meer terug het wild in. Dankzij jouw steun kan het Jane Goodall Instituut Kabi de zorg blijven geven die hij nodig heeft en bieden wij hem een chimpwaardig bestaan in het Tchimpounga opvangcentrum.

Lees hier meer over het project

Maak een verschil, begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut!