fbpx

Jane in Nederland

Jane Goodall in Nederland

Afgelopen jaar vierden wij het ‘Jane85-jaar’! Ter ere van dit bijzondere jaar organiseerden wij meerdere evenementen. 

Naast een recycle evenement en het vijf daagse Wildlife Film Festival Rotterdam was dr. Jane Goodall in december drie dagen in Nederland. Op vrijdag was er een groot Roots & Shoots event voor meer dan 500 studenten met Jan van Hooff en host Twan Huys. Op zaterdagavond stond Jane in Mainstage ‘s Hertogenbosch waar zij sprak met bijzondere gast Frans Lanting gepresenteerd  door Humberto Tan. Het was een bijzondere avond vol hoop voor de toekomst. En op zondag sprak zij tijdens een exclusief diner onder leiding van Harm Edens in het schitterende Koninklijke Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Bekijk hier de foto’s van afgelopen en eerdere bezoeken van Jane.

De feestelijke afsluiting van het Jane jaar hebben wij op Jane haar 86ste verjaardag gevierd. Op 3 april 2020 hebben wij vanwege de coronavirus maatregelen digitaal samengekomen met onze vrijwilligers van teamJANE!!

 

Op alle evenementen motiveren wij alle bezoekers om elke dag weer het verschil te maken. Of zoals Jane zegt: “What you do makes a difference and you have to decide what kind of difference you want to make.” Sluit jij je bij ons aan om Jane’s gedachtegoed te verspreiden en je in te zetten voor een betere wereld voor mens, dier en natuur? Kijk hier hoe jij het verschil kan maken. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van onze evenementen en laatste nieuws!

EERSTKOMENDE EVENT

Woensdagmiddag 13 mei 2020 opent Jane het bonoboverblijf van Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Vanwege de corona maatregelen zijn onze evenementen tot nader orde uitgesteld dus ook het komende bezoek van Jane. Wij houden je op de hoogte zodra wij meer weten. 

Met jouw steun middels de evenementen draag jij direct bij aan het werk van Jane Goodall. Jouw donatie steunt de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Help jij wees chimpansee Kabi in Congo, zorg jij dat de rangers valstrikken kunnen verwijderen in Oeganda, bescherm jij Gombe National park in Tanzania, koop jij een stuk land voor chimpansee opvangcentrum in Zuid-Afrika of plant jij bomen met de Roots & Shoots jongeren in Burundi? Klik hier voor meer informatie over de projecten.

Maak een verschil, begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut!

Het Jane Goodall Instituut streeft naar een gezond ecosysteem waarin mens, dier en milieu in duurzame harmonie bestaan. Bescherming van mensapen en hun leefgebied gaat hand in hand met verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking en stimulering van jongeren zich in te zetten voor een betere wereld.