Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Met Jane Goodall op avontuur vol inspiratie en hoop

Vanaf 8  februari 2024 draait op het immense koepelscherm van het Museon-Omniversum de film Jane Goodall – Reasons for Hope. Laat je inspireren door de hoopvolle verhalen die laten zien dat we daadwerkelijk verschil kunnen maken als we in actie komen! 

Jane Goodall neemt ons mee op reis rond de wereld en vertelt drie hoopvolle, inspirerende verhalen die het verschil maken voor een betere wereld. Het zijn drie initiatieven: de migratie van de trekvogel Kaalkopibis over de Alpen, de herintroductie van de Amerikaanse bizon en het planten van tien miljoen bomen in een Canadese regio die door mijnen is aangetast. 

Door de hele film heen is er aandacht voor de vier pijlers van hoop voor de toekomst: het enorme menselijke intellect, de veerkracht van de natuur, de kracht en toewijding van jongeren en de onverwoestbare menselijke geest. 

Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws over Jane Goodall? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Reasons for Hope

Jane zorgde in de jaren ’60 met haar onderzoek voor een revolutie in hoe we naar de wereld om ons heen kijken. Nu neemt ze ons opnieuw mee op een avontuur vol inspiratie en hoop. Verandering is mogelijk als we hoop houden en in actie komen. 

De film is ingesproken door Claudia de Breij: “De huidige situatie in de wereld kan je soms moedeloos maken. Jane Goodall biedt met deze film hoop waardoor je toch weer verder gaat. Als je ziet wat zij in gang zet en heeft gezet in haar leven denk je: misschien kan het allemaal nog wél goed komen.” 

Ga met Jane op avontuur vol inspiratie en hoop. De première is op 7 februari 2024. De film en tentoonstelling zijn vanaf 8 februari 2024 voor iedereen te bezoeken en tot en met december 2024. Boek je tickets op de site van Museon-Omniversum

Fototentoonstelling

Als jonge vrouw vertrok Jane naar Afrika om jarenlang tussen de chimpansees te wonen. Na ruim 25 jaar besloot ze de bossen te verlaten om zich volledig in te zetten voor het behoud van de chimpansees en de natuur. Maar ook om aandacht te vragen voor actuele problemen zoals ontbossing en stroperij en wat we daaraan kunnen doen. Jane roept ons op met haar mee te strijden en het verschil te maken.

Met 44 prachtige foto’s geeft deze tentoonstelling een inkijk in haar boeiende leven, haar projecten in Afrika en leren we meer over chimpansees. De foto-tentoonstelling is samen met het Museon-Omniversum samengesteld en is zeer de moeite waard om te bezoeken!

Activiteiten

Rond de film en tentoonstelling organiseert het Museon-Omniversum veel activiteiten voor jong en ouder. Een kleine greep: bezoekers kunnen van gerecycled papier een zaaipotje maken, zodat ze hun thuis groener kunnen maken. Voor de jongste bezoekers is er een spannende dierenspeurtocht en in het clubhuis wordt voorgelezen uit een van de boeken van Jane Goodall.

In de tentoonstelling liggen chimpansee-ansichtkaarten die je met een boodschap naar Jane Goodall kunt sturen. Tenslotte kunnen bezoekers hun idee voor natuurherstel indienen naast een landkaart die aantoont dat er – net als in de Jane Goodall film – in elke provincie aan natuurherstel wordt gewerkt.

En er staan nog vele andere leuke evenementen op de planning die georganiseerd worden door het Jane Goodall Instituut en Roots & Shoots. Hou deze website in de gaten voor meer informatie. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om niks te missen!