Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kom in actie met Jane’s Roots and Shoots!

Voor een betere wereld voor mens, dier en natuur

We hopen dat je hebt genoten van de bekroonde grootbeeldfilm ‘Jane Goodall – Reasons for Hope’ en de prachtige fototentoonstelling in het Museon-Omniversum. Jane Goodall’s hoopvolle, inspirerende verhalen zorgen ervoor dat we allemaal het verschil kunnen maken voor een betere wereld.

Over Jane's Roots & Shoots

Roots & Shoots is een uniek programma dat jongeren aanmoedigt om op een meer duurzame manier met hun omgeving om te gaan en anderen om hen heen enthousiast maakt om hetzelfde te doen. Hierbij gaat het om projecten die door jongeren zelf ontwikkeld en geleid worden.

Het Jane Goodall Instituut Nederland zet zich in voor de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden in samenwerking met de lokale bevolking. Dat kunnen we alleen doen samen met onze donateurs. Help je ook mee om dit mogelijk te maken?


Wortels (roots) kruipen overal onder de grond en vormen een stevige basis. Scheuten (shoots) lijken erg zwak, maar om het licht te bereiken, kunnen ze bakstenen muren breken. Stel je voor dat de bakstenen muren alle problemen zijn die wij hebben toegebracht aan onze planeet.

Honderdduizenden wortels en scheuten (Roots & Shoots), honderdduizenden jonge mensen over de hele wereld, kunnen deze muren doorbreken. Wij KUNNEN de wereld veranderen.”

– Dr. Jane Goodall

Waarom is het Roots & Shoots programma uniek:
  • Het is gericht op het ontwikkelen van meelevende leiders door jonge mensen te inspireren actie te ondernemen.
  • Het creëert een internationaal netwerk van jongeren om ideeën en zinvolle en succesvolle acties uit te wisselen.
  • Het stimuleert begrip van verschillende culturen, gemeenschappen en achtergronden via zijn wereldwijde netwerk.
  • Het is voor iedereen: iedereen kan een Roots & Shoots project beginnen.

Ga aan de slag met de ‘4 Stappen van Roots & Shoots’!

Deze helpen je om je eigen project/actie op te zetten om de wereld voor mens, dier en omgeving weer een beetje mooier te maken.

Stap 1: Raak geïnspireerd

Betrokken raken gaat over projecten, mensen en verhalen verkennen die jou inspireren! Over de hele wereld hebben zoveel changemakers hoop verspreid door de acties die ze hebben ondernomen. Waaronder natuurlijk Dr. Jane Goodall! Door te zien wat er allemaal mogelijk is, raak je zelf geïnspireerd en kan jij je focussen op jouw passie en deze omzetten in actie!

Stap 2: Observeren

Observeren is een hele belangrijke stap in het begrijpen van de mogelijkheden, of het ontbreken hiervan, in jouw eigen omgeving. Ook helpt het je om jouw rol binnen jouw omgeving te ervaren. Tijdens deze stap krijg je handvatten om de kracht en behoeftes van je eigen omgeving beter te begrijpen. Dit zijn jouw ‘zaadjes’ om aan de slag te gaan met een project dat voor verandering in jouw directe omgeving gaat zorgen!

Stap 3: Onderneem actie

Dit is misschien wel de mooiste stap – zorgen voor echte verandering! Als je Stap 2 hebt afgerond, heb je een idee voor een mogelijk project. Met Stap 3 beschik je over de handvatten om het project voor je gemeenschap te gaan plannen en vorm te geven. Alles is mogelijk!

Stap 4: Vier het succes

Een belangrijk onderdeel van het zijn van een Roots & Shoots changemaker is het reflecteren op je project, kijken wat voor impact je hebt gemaakt en je succes vieren! Door dit te doen en door je project te delen met Roots & Shoots, zorg je ervoor dat je nog meer jongeren inspireert om ook bij te dragen aan het mooier maken van de wereld voor mens, dier en de natuur die we met z’n allen delen.

Kom in actie!

Lees meer op de Roots & Shoots Nederland website. Bedenk je eigen project of actie, meld je aan en ontvang de toolkit om je op weg te helpen!