Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Het nieuwe buitenverblijf op Ngamba Island

Ngamba Island biedt op dit moment opvang aan 52 geredde chimpansees. Hier hebben de chimpansees 95 hectare aan bosrijk gebied tot hun beschikking, plus faciliteiten zoals een slaapverblijf met hangmatten en een dierenartskliniek.

Over het algemeen integreren de chimpansees goed in de groep die bestaat uit vrijwel evenveel mannetjes en vrouwtjes in alle verschillende leeftijdsgroepen. Dit zorgt voor een zo stabiel mogelijke rangorde en daardoor zo min mogelijk onrust. Er zijn echter een paar chimpansees die niet in de groep hebben kunnen aarden. Dit zie je vaak in chimpansee opvangcentra en op Ngamba Island wonen twee van deze ‘outcasts’.

De chimpansees die het in de groep op Ngamba Island lastig hebben, zijn Mawa en Asega. Deze situatie ontstond toen vijftien jaar geleden de groep met volwassen chimpansees samengevoegd werd met de groep jongere chimpansees. Tot die tijd was Mawa het dominante mannetje in die laatste groep geweest en hij heeft nooit kunnen accepteren dat hij niet meer bovenaan in de hiërarchie stond. Om deze reden is hij door de anderen nooit volledig geaccepteerd en hetzelfde geldt voor zijn vriend en bondgenoot Asega. Uiteindelijk worden zij nu getolereerd in het slaapverblijf, maar buiten in het bos worden ze nog steeds aangevallen door de anderen en ze proberen daarom geregeld te ontsnappen.

Om deze reden is er een plan ontwikkeld voor de bouw van een nieuw buitenverblijf zodat Mawa en Asega toch veilig naar buiten kunnen, zonder te ontsnappen. De bouw is inmiddels afgerond en de chimpansees kunnen binnenkort voor het eerst hun nieuwe eigen ruimte gaan verkennen.