Ons werk

Jane Goodall richtte het Jane Goodall Instituut op in 1977 vanuit de gedachte dat mens, dier en milieu een eenheid vormen, en dat ieder individu een verschil kan maken.

Het Jane Goodall Instituut is een stichting, die zich inzet voor de bescherming van chimpansees en natuurbehoud in samenwerking met de lokale bevolking (community-centered conservation), zodat ook hun  leefomstandigheden verbeteren.

Wereldwijd inspireert het Jane Goodall Instituut jong & oud om zich in te zetten en een verschil te maken voor bescherming en behoud van natuur op onze planeet.

Naast onze natuurbeschermingsprogramma’s is er het Roots & Shoots programma. Dit is een globaal netwerk van jonge mensen die zich inzetten voor mens, dier en milieu in hun eigen leefgemeenschap.

Jij kan het verschil maken. Begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut!

protecting-bees-1b

chimpanzee-family-1b

map-info-1

Het doel van het Jane Goodall Instituut is om tot actie aan te zetten. Het Jane Goodall Instituut ondersteunt diverse projecten in Afrika, en stelt lokale bewoners in staat een duurzame omgeving voor zichzelf op te bouwen terwijl zij regionale doelstelling promoten, zoals herbebossing en de beëindiging van illegale, commerciële handel in bushmeat.

Daarnaast ondersteunen we jonge mensen in meer dan 130 landen wereldwijd in hun wens een verschil te maken en een positieve bijdrage te leveren aan hun eigen leefomgeving en daarmee onze wereld.

anbiHet Jane Goodall Instituut heeft een ANBI status.

Het Jane Goodall instituut streeft naar een gezond ecosysteem waarin mens, dier en milieu in duurzame harmonie bestaan. Door bij de bescherming van mensapen en hun leefgebieden nauwe samen te werken met de lokale bevolking, verbeteren wij ook hun leefomgeving en maken wij jong en oud bewust van het belang van natuurbehoud.

Onze programma’s

ProtectingApes_AP0304-19-

Beschermen van mensapen

Bescherming gebeurt door opvang van chimpansees, het inzetten van anti-stroperseenheden, trainen van rangers en publieksvoorlichting.
LEES MEER>

EnsuringHealthy_Gombe-Scenic-04-HR

Gezonde leefgebieden

We beschermen bossen, waterwegen en corridors voor de mensapen samen met de lokale bevolking.
LEES MEER>

GenderHealth_AP0311-01

Gezonde lokale gemeenschappen

We helpen meisjes op school te blijven, inkomens van vrouwen te verhogen en ondersteunen de algehele toekomst van families en gemeenschappen.
LEES MEER>

SustainableLivelihoods_AP0282-60

Samenwerken aan natuurbehoud

Betere landbouwtechnieken, microkrediet en duurzame teelt zorgen voor een beter inkomen. Tegelijkertijd helpt dit natuurbehoud.
LEES MEER>

ScienceConservation_AP0348-03

Technologie voor natuurbehoud

Wij zetten de nieuwste technologieën in om de overgebleven natuur voor chimpansees te beschermen.
LEES MEER>

RootsShoots_Finding-Common-Ground-May-2015

Roots & Shoots

Dit programma inspireert jonge mensen om actie te ondernemen voor een betere wereld, voor zowel mens als dier.
LEES MEER>

Jij kan het verschil maken. Begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut!