Roots & Shoots

Roots & Shoots inspireert jongeren om in actie te komen voor een betere wereld voor mens en dier.

Onze natuur is kwetsbaar en milieuvervuiling blijft een probleem. Ook mishandeling van dieren komt nog steeds voor. Het zijn problemen waar we tegenaan lopen en waar we soms niets aan doen omdat we denken dat onze inzet geen verschil maakt.

Elk individu telt

Jane Goodall is ervan overtuigd dat elk individu telt, elk individu heeft een rol te spelen en elk individu maakt een verschil. Bovendien is zij ervan overtuigd dat onze toekomst in handen ligt van jongeren. Vanuit die gedachte is zij in 1991 in Tanzania begonnen met het zogenaamde Roots & Shoots programma.

Het programma is opgezet om jongeren te inspireren zich in te zetten voor een betere leefomgeving.

Roots & Shoots inspireert jongeren van kleuterschool tot universiteit, om in actie te komen voor een betere leefomgeving door zelf projecten te bedenken en op te zetten.

Roots & Shoots richt zich op één of meer van de volgende drie thema’s:

  • Zorg voor het milieu
  • Zorg voor de mens
  • Zorg voor de dierenwereld

Roots & Shoots Wereldwijd

Roots & Shoots is inmiddels een wereldwijd netwerk dat actief is in 120 landen en wordt gevormd door de duizenden leden. Het programma verenigt jonge mensen uit verschillende culturen met verschillende achtergronden door zich in te spannen voor een betere wereld voor alles wat leeft.

Eind september wordt is de Roots & Shoots dag van de Vrede. Op deze dag organiseren de Roots & Shoots groepen wereldwijd activiteiten om aandacht te vragen voor deze dag van de vrede.

Roots & Shoots draait in Nederland vooral op internationale scholen. Zij worden ondersteund door handboeken en educatief materiaal.

Word lid en maak een verschil! 

Lid worden van dit wereldwijde netwerk? Dat kan!  Meld je aan als school, sportclub of vereniging. Je krijgt dan toegang tot een handboek, de internationale R&S website en we brengen je in contact met andere R&S groepen, zodat je als zelfstandige groep een eigen Roots & Shoots actie kan opzetten.

Neem contact op via het aanmeldformulier of mail ons op rootsandshoots@janegoodall.nl

  • De nieuwsbrief houdt je op de hoogte van het laatste nieuws over chimpansees, de Jane Goodall projecten in Afrika en het Jane Goodall instituut.