fbpx

Het Jane Goodall Instituut

Het Jane Goodall Instituut is een wereldwijde non-profit organisatie die zich inzet voor de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden.

Maak een verschil, begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut!

Jane Goodall richtte het Jane Goodall Instituut op in 1977 vanuit de gedachte dat mens, dier en milieu een eenheid vormen, en dat ieder individu een verschil kan maken.

Het Jane Goodall Instituut

Het Jane Goodall Instituut Nederland beschermt de chimpansees door projecten in Afrika. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale bewoners waarbij zij een duurzame omgeving voor zichzelf opbouwen en zich actief inzetten voor herbebossing en werken aan de beëindiging van illegale, commerciële handel in bushmeat.

Met het Roots & Shoots programma stimuleert Het Jane Goodall Instituut jongeren in ca. 130 landen om een verschil te maken en een positieve bijdrage te leveren aan hun leefomgeving.

Het Jane Goodall instituut streeft naar een gezond ecosysteem waarin mens, dier en milieu in duurzame harmonie bestaan. Bescherming van mensapen en hun leefgebied gaat hand in hand met verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking en stimulering van jongeren zich te zetten voor een betere wereld.

mapping-1b

deforestation-tanzania-1b

women-road-1b

jane-in-forest-1b

Maak een verschil, begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut!