Het Jane Goodall Instituut

Het Jane Goodall Instituut is een wereldwijde non-profit organisatie die zich richt op bescherming van chimpansees en mensapen, natuurbehoud, onderzoek en educatie. Uitgangspunt is de verbondenheid tussen mens, dier en milieu en de idee dat elk individu een verschil kan maken.

Jij kan het verschil maken. Begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut!

Het Jane Goodall Instituut Nederland beschermt de chimpansees door projecten in Afrika. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale bewoners waarbij zij een duurzame omgeving voor zichzelf opbouwen en zich actief inzetten voor herbebossing en werken aan de beëindiging van illegale, commerciële handel in bushmeat.

Met het Roots & Shoots programma stimuleert Het Jane Goodall Instituut jongeren in ca. 130 landen om een verschil te maken en een positieve bijdrage te leveren aan hun leefomgeving.

Het Jane Goodall instituut streeft naar een gezond ecosysteem waarin mens, dier en milieu in duurzame harmonie bestaan. Bescherming van mensapen en hun leefgebied gaat hand in hand met verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking en stimulering van jongeren zich te zetten voor een betere wereld.

mapping-1b

deforestation-tanzania-1b

women-road-1b

jane-in-forest-1b

Jij kan het verschil maken. Begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut!