fbpx

Vacatures & vrijwilligers

 

Het Jane Goodall Instituut zoekt vrijwilligers met begrip en toewijding voor onze missie en visie. Werken voor het Jane Goodall Instituut betekent dat je je wilt inzetten voor een betere wereld voor mens en dier.

Het Jane Goodall Instituut Nederland richt zich op de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Educatie en bevordering van duurzaam levensonderhoud van lokale gemeenschappen zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.  Het uitbouwen van fondsenwerving voor onze projecten in Afrika en het inspireren van mensen om het verschil te maken voor het behoud van onze planeet zijn onze speerpunten.

Via het Roots en Shoots programma creëren wij een netwerk van jonge mensen die zich inzetten voor mens, dieren en milieu. Veel van ons werk draait om communicatie.

Achter de schermen bij het Jane Goodall Instituut

Maak een verschil, begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut!

Organisatie

De stichting is opgericht in 1998. Sinds 2008 wordt er gewerkt met één persoon in vaste dienst. De huidige personeelsbezetting beloopt 0,9 fte, daarnaast is een team van vrijwilligers actief en zijn er vijf bestuursleden, welke geen financiële vergoeding ontvangen voor hun werkzaamheden.

Het Jane Goodall Instituut Nederland ontvangt op het ogenblik geen subsidies en is afhankelijk van giften donaties van donateurs.

Als onderdeel van de overkoepelende internationale Jane Goodall Organisatie – JGI Global – werkt het Jane Goodall Instituut Nederland samen met meer dan 30 zusterorganisaties wereldwijd.

Het Jane Goodall Instituut Nederland heeft momenteel geen betaalde vacature.

Het speciale Jane Goodall Jaar geeft veel leuke extra werkzaamheden, daarom is het Jane Goodall Instituut Nederland altijd op zoek naar hulp.

Ervaring opdoen? Als vrijwilliger ben je meer dan welkom te helpen met de bescherming van  chimpansees en hun leefgebieden.

Mail jouw CV en korte motivatie naar info@janegoodall.nl.

 

Vacatures Vrijwilligers in Nederland

Interesse? Wil jij je graag inzetten voor de bescherming van chimpansees en de natuur en heb jij de tijd en capaciteit om je in te zetten als vrijwilliger, mail dan je motivatie en CV naar info@janegoodall.nl.

Wij zijn specifiek op zoek naar

 • MailChimp experts
 • Communicatie specialisten
 • Campagne leiders
 • Word Press/Webmaster helden
 • Fondsenwervers
 • Social Media enthousiastelingen
 • Twitteraars

Maar ook met andere kwaliteiten e-mail naar info@janegoodall.nl en wij zien je graag in ons team.

 

Vacature Roots & Shoots vrijwilligers

Roots & Shoots Nederland is onderdeel van het Jane Goodall Instituut Nederland. Het Roots & Shoots programma is in 1991 door dr. Jane Goodall en een groepje Tanzaniaanse studenten opgericht omdat zij het heft in eigen handen wilden nemen om lokale problemen op te lossen. Roots & Shoots richt zich op het motiveren en ondersteunen van kinderen en jongeren die een actie of project willen uitvoeren waarmee zij een positief verschil kunnen maken in hun omgeving voor mens, dier en milieu. Daarbij ontwikkelen zij zichzelf tot empathische leiders van de toekomst. Inmiddels is het Roots & Shoots programma actief in zo’n 120 landen met ongeveer 150.000 deelnemers.

Roots & Shoots Nederland zoekt enthousiaste vrijwilligers die actief lid willen worden van Roots & Shoots Nederland. Voor de volgende taken zoeken wij gedreven en ambitieuze mensen;

 • Het werven en onderhouden van nieuwe deelnemers en samenwerkingspartners van Roots & Shoots Nederland. Ervaring met Teamleader is hierbij een pré.
 • Het ontwikkelen van nieuw les- en promotiemateriaal.
 • Het geven van afwisselend Roots & Shoots workshops en gastlessen over het levenswerk van dr. Jane Goodall geven op locatie.
 • Het ontwikkelen van een social media strategie en en schrijven van (nieuws)berichten voor onze social media kanalen

Deze functie(s) bieden jou de kans om jouw coördinerende vaardigheden (verder) te ontwikkelen en tegelijkertijd jouw netwerk uit te breiden, zowel binnen Nederland als op internationaal niveau! Binnen deze functie(s) is het noodzakelijk dat je zelfstandig en planmatig kunt werken. Affiniteit met het omgaan en werken met (jonge) kinderen en jongeren is een essentiële voorwaarde en het werken met verschillende social media kanalen is een pré. Je zult bij de uitvoer van jouw werk ondersteund worden door de landelijke coördinator van het Roots & Shoots programma. Er zullen jaarlijks meerdere overlegmomenten plaats vinden tussen de vrijwilligers en de landelijke coördinator.

Wil jij ons team komen versterken door jouw kennis en vaardigheden in te zetten om de visie van dr. Goodall te verspreiden via Roots & Shoots? Stuur dan vandaag nog een mail naar rootsandshoots@janegoodall.nl of neem contact op met Kim Engelhart (coördinator Roots & Shoots Nederland) via nr. 06-46046360.