Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Over Jane Goodall Instituut Nederland

Houd hoop. Kom in actie.

De organisatie

Over ons

In 1998 is het Jane Goodall Instituut Nederland gestart. Het Jane Goodall Instituut Nederland maakt deel uit van de wereldwijde Jane Goodall organisatie. De Jane Goodall organisatie is in 1977 opgericht in Amerika om de eerste projecten in Afrika te beschermen. We zijn inmiddels actief in 34 landen, runnen tientallen projecten in Afrika en duizenden Roots & Shoots projecten in meer dan honderd landen.  

Jane Goodall Instituut Nederland

De stichting is opgericht in 1998. Sinds 2008 wordt er gewerkt met één persoon in vaste dienst. Daarnaast is een team van vrijwilligers actief en zijn er vijf bestuursleden, welke geen financiële vergoeding ontvangen voor hun werkzaamheden.

 

Het Jane Goodall Instituut Nederland ontvangt op het ogenblik geen subsidies en is afhankelijk van giften en donaties.

Visie & Missie

Visie
Een gezonde planeet waarin mens en dier in harmonie leven met hun omgeving en ieder individu het verschil maakt.  

 

Missie
Het Jane Goodall Instituut Nederland zet zich in voor de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden in samenwerking met de lokale bevolking.  

 

Daarnaast streeft de stichting ernaar om jongeren te inspireren en in staat te stellen om bij te dragen aan een betere wereld.

Statuten, Beleidsplan & Jaarverslag

De statuten van het Jane Goodall Instituut Nederland geven oprichting informatie, grondregels en bepalingen. In het beleidsplan geven we informatie over de richting en koers. Het laatste jaarverslag geeft meer inhoudelijk inzicht over ons werk in 2020.

Het Team

De dagelijkse leiding is in handen van Monique Spaan (Country Manager). Zij wordt daarbij ondersteund door tientallen vrijwilligers.

Bestuur

  • AdJan Brouwer (voorzitter)
  • Liesbeth Rutgers (penningmeester)
  • Madelon Otto (lid)
  • Maarten van der Schaaf (lid)
  • Ellen Hendrix (lid)
Jaarcijfers

Het Jane Goodall Instituut stelt de hoogste eisen aan een professioneel financieel beheer en toezicht hierop van de organisatie. We hanteren richtlijnen voor verstandig beheer van de ontvangen gelden en aanwending voor optimaal rendement. Het boekjaar van het Jane Goodall Instituut loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Gedragscode & Code of Conduct 

Integer handelen vinden wij belangrijk. Daarvoor hebben we hier een interne gedragscode voor afgesproken. Wij stellen net als aan onszelf ook aan onze samenwerkingspartners strenge eisen. Vervat in onze Code of Conduct.

Beleidsvorming & klachten

Het Jane Goodall Instituut hecht waarde aan de beleidsmatige input van belanghebbenden, derden en betrokkenen. Help ons te verbeteren.

 

Heb je een opmerking of klacht? Wij nodigen je uit deze te delen met ons via onze contactmogelijkheden.

11

Het Jane Goodall Instituut is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) met Fiscaal nummer of RSIN: 811008745.

Voor meer informatie kijk op ANBI.

11

Het Jane Goodall Instituut is erkend door toezichthouder CBF. 

Bekijk ons CBF Erkenning Paspoort.