fbpx

Recycle4Chimps

Met je smartphones, cartridges en toners!

 

Recycle4Chimps met je smartphones, cartridges en toners!

Recycle mee voor de chimpansees en hun leefgebieden

Door jouw cartridges, toners en telefoons te recyclen via Eeko maak jij het verschil!

Door de grondstoffen in jouw smartphone, cartridges en toners te recyclen hoeven er minder materialen uit de natuur worden gehaald.

Daarnaast gaat een deel van de opbrengst van de gerecyclede materialen naar het Jane Goodall Instituut Nederland en draag jij dus bij aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden.

Recycle 4 chimps!

  1. Verzamel zo veel mogelijk smartphones, toners en cartridges
  2. Vind een inzamelpunt bij jou in de buurt 
  3. Verpak jouw cartridges, toners en smartphones in een envelop of (plastic) zak, en schrijf “Jane Goodall Instituut Nederland” op de verpakking
  4. Lever jouw pakket in bij het dichtstbijzijnde inzamelpunt en help hiermee de chimpansees!

Recycle jij als bedrijf, organisatie of school?

  1. Vraag een recycledoos aan en zet deze neer bij jouw bedrijf, organisatie of school
  2. Verzamel zo veel mogelijk smartphones, toners en cartridges
  3. Geef jouw volle doos aan zodat deze kan worden opgehaald door Eeko (minimaal 20 items) – vergeet niet om “Jane Goodall Instituut Nederland” te vermelden!

Lever je smartphones, toners en cartridges in bij Eeko voor de chimpansees !

De smartphones, cartridges en toners leveren wij in bij Eeko.nl. Dit is een organisatie die ervoor zorgt dat alle printercartridges en toners een nieuw leven krijgen.

Dit zijn zowel toners en cartridges voor laserprinters als de inkjets van diverse merken zoals HP, Brother, Samsung en Lexmark, etc. Doordat de cartridges en toners worden hergebruikt, is het winnen van nieuwe grondstoffen overbodig. Dit is minder belastend voor het milieu en dus ook beter voor dieren en hun leefgebieden.

Wat is recyclen?

Wist je dat veel van de materialen die we weggooien opnieuw gebruikt kunnen worden? Zo is het belangrijk om plastic te recyclen zodat het niet in de oceaan terecht komt. Maar ook mobiele telefoons en andere electronische apparaten kunnen gerecycled worden. Met de materialen kunnen nieuwe spullen gemaakt worden. Dit betekent dat we minder afval hebben en er ook minder nieuwe materialen uit de natuur hoeven worden gehaald.

Waarom recyclen?

De materialen die we nodig hebben om nieuwe spullen te maken, worden uit de natuur gehaald. Zo zijn voor het maken van een nieuwe telefoon goud, zilver, nikkel en coltan nodig. Deze worden uit mijnen gehaald waar vaak sprake is van kinderarbeid. Ook worden er bossen gekapt en het milieu vervuild. Hierdoor worden veel leefgebieden van dieren en mensen bedreigd. Door materialen uit oude telefoons te halen, hoeven we dus minder nieuwe materialen uit de natuur te halen.

Wat kun je recyclen?

Heel veel grondstoffen kunnen gerecycled worden, bijvoorbeeld glas, papier, metaal, karton, en plastic. Het Jane Goodall Instituut is op zoek naar smartphones, printer cartridges en toners. Deze leveren wij in, zodat er nieuwe producten van gemaakt worden. Met de opbrengst kunnen wij de chimpansees en hun leefgebieden helpen.

Begin met ophalen!

Jij kunt zelf een verschil maken voor een betere wereld. Vraag dus aan je moeder, vader, broertje, zusje, tante, buurvrouw of de hele buurt of zij nog oude smartphones of printer cartridges en toners hebben liggen. De smartphones hoeven het niet meer te doen.

Koop shirts met gerecyclede plasticflessen

Wist je dat je van plastic kleding kunt maken? Waste2Wear.com doet dat en maakte shirts met mooie uitspraken van Jane. Deze shirts gemaakt met gerecyclede plastic flessen zijn te koop in onze webshop.

Sluit je aan bij Roots & Shoots

Zelf in actie komen voor een betere wereld? Dat kan! Hoe jong of oud je ook bent! Vraag de gratis Roots & Shoots toolkit aan op Janegoodall.nl/roots-and-shoots/ en ga zelfstandig aan de slag. Neem ook contact met ons op als je opgeleid wil worden tot heuse Roots & Shoots begeleider. Sluit je aan bij het wereldwijde jongerenprogramma van Jane Goodall en maak een positief verschil voor mens, dier en natuur.

Kom in actie met Pifwold

Of start je eigen actie voor de chimpansees met PIFWorld.nl. Pay it Forward en start je eigen initiatief voor het Jane Goodall Instituut! Maak een actiepagina aan op PIFWorld en activeer je vrienden en familie!

Er zijn vele mogelijkheden om bij te dragen aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. 

Doneer een bedrag eenmalig of terugkerend. Adopteer jouw eigen chimpansee of geef een adoptie cadeau. Start je eigen actie of event en Pay it Forward. Schenk met belastingvoordeel. Neem ons op in je testament. Steun een specifiek project als grote donateur. Sluit jouw bedrijf aan bij onze samenwerkingspartners en sponsoren. Of wordt vrijwilliger!

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN