fbpx

Roots & Shoots

Kom in actie voor een betere wereld voor mens, dier en milieu met Roots & Shoots!

Onze natuur is kwetsbaar en milieuvervuiling blijft een probleem. Ook mishandeling van dieren komt nog steeds voor. Het zijn maar een paar van de problemen waar we tegenaan lopen en waar we soms niets aan doen omdat we denken dat onze inzet geen verschil maakt.

Roots & Shoots inspireert jongeren van kleuterschool tot universiteit, om in actie te komen voor een betere leefomgeving door zelf projecten te bedenken en op te zetten.

Roots & Shoots at home voor tijdens COVID19!

Roots & Shoots at home is speciaal opgezet zodat jij ook tijdens de coronamaatregelen een verschil kan maken voor mens, dier en natuur!

BEKIJK HIER DE LESMATERIALEN EN HET ROOTS & SHOOTS LESPROGRAMMA.

Met Roots & Shoots at home kun je in jouw eigen huis en tuin zelf een Roots & Shoots project of actie opzetten en uitvoeren! Volg ook ons speciale Roots & Shoots Instagram kanaal met dagelijkse inspiratie. Wij zetten er alle mogelijkheden voor Roots & Shoots op een rijtje!

Elk individu telt en kan een verschil maken

Jane Goodall is ervan overtuigd dat elk individu telt, elk individu een rol te spelen heeft en elk individu een verschil maakt. Vanuit die gedachte is zij in 1991 in Tanzania begonnen met het zogenaamde Roots & Shoots programma.

Bovendien gelooft Jane dat onze toekomst in handen ligt van jongeren. Het programma is opgezet om jongeren te inspireren zich in te zetten voor een betere leefomgeving. Roots & Shoots richt zich op de zorg voor mensen, dieren en het milieu.

Roots & Shoots is een wereldwijd netwerk

Roots & Shoots is inmiddels actief in 120 landen en wordt gevormd door  duizenden leden. Het programma verenigt jonge mensen uit verschillende culturen met verschillende achtergronden zich in te spannen voor een betere wereld met alles wat daarin leeft.

Start Roots & Shoots, begin meteen en meld je aan!

Roots & Shoots

Projecten

Uitleg

Meer

Inspiratie

Wereldwijd

Roots & Shoots is inmiddels een wereldwijd netwerk dat actief is in 120 landen en wordt gevormd door duizenden leden. Het programma verenigt jonge mensen uit verschillende culturen met verschillende achtergronden door zich in te spannen voor een betere wereld met alles wat daarin leeft.

Om je aan te melden als groep of begeleider en voor al je vragen en verzoeken, neem contact op via het aanmeldformulier of mail ons op rootsandshoots@janegoodall.nl

  • De nieuwsbrief houdt je op de hoogte van het laatste nieuws over chimpansees, de Jane Goodall projecten in Afrika en het Jane Goodall instituut.

Roots & Shoots Nederland zoekt enthousiaste vrijwilligers die actief lid willen worden van Roots & Shoots Nederland. Voor de volgende taken zoeken wij gedreven en ambitieuze mensen;

  • Het werven en onderhouden van nieuwe deelnemers en samenwerkingspartners van Roots & Shoots Nederland. Ervaring met Teamleader is hierbij een pré.
  • Het ontwikkelen van nieuw les- en promotiemateriaal.
  • Het geven van afwisselend Roots & Shoots workshops en gastlessen over het levenswerk van dr. Jane Goodall geven op locatie.
  • Het ontwikkelen van een social media strategie en en schrijven van (nieuws)berichten voor onze social media kanalen

Deze functie(s) bieden jou de kans om jouw coördinerende vaardigheden (verder) te ontwikkelen en tegelijkertijd jouw netwerk uit te breiden, zowel binnen Nederland als op internationaal niveau! Binnen deze functie(s) is het noodzakelijk dat je zelfstandig en planmatig kunt werken. Affiniteit met het omgaan en werken met (jonge) kinderen en jongeren is een essentiële voorwaarde en het werken met verschillende social media kanalen is een pré. Je zult bij de uitvoer van jouw werk ondersteund worden door de landelijke coördinator van het Roots & Shoots programma. Er zullen jaarlijks meerdere overlegmomenten plaats vinden tussen de vrijwilligers en de landelijke coördinator.

Wil jij ons team komen versterken door jouw kennis en vaardigheden in te zetten om de visie van dr. Goodall te verspreiden via Roots & Shoots? Stuur dan vandaag nog een mail naar rootsandshoots@janegoodall.nl of neem contact op met Linda van Hage (coördinator Roots & Shoots Nederland) via nr. +31 (0)6 20611000

“What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make” -dr. Jane Goodall

Lees hier het laatste Roots & Shoots nieuws

ROOTS & SHOOTS NIEUWS