fbpx

Roots & Shoots

Roots & Shoots ontstond in Tanzania

In 1991 werd Dr. Jane Goodall bij haar huis in Dar es Salaam Tanzania benaderd door een groep lokale jongeren. Tijdens hun bezoek vertelden zij haar over de problemen die zij om hen heen zagen: wilde dieren die uit de bossen gevangen werden om als vlees op de lokale markt verkocht te worden, grootschalige ontbossing en de lokale bevolking die vaak niet voldoende eten of drinken had, maar ook geen medicijnen of de mogelijkheid om naar school te gaan. Deze jonge mensen wilden heel graag iets doen aan deze grote problemen maar wisten niet hoe, zij hadden het gevoel dat deze problemen té groot waren om zelf op te lossen.

Problemen zelf aanpakken

Na een dag met Dr. Goodall hierover gepraat te hebben kwamen zij met een idee hoe zij deze problemen wél konden aanpakken. Als iedere persoon namelijk een klein deel van een groter probleem probeert op te lossen en genoeg andere mensen doen dit ook, dan zullen deze grotere problemen uiteindelijk ook opgelost kunnen worden! Dr. Jane Goodall is er van overtuigd dat iedere persoon, iedere dag een positief verschil kan maken voor een ander mens, een ander dier en het milieu, hoe klein ook!

Vertel het verder

Na deze dag gingen deze jongeren weer terug naar huis om daar anderen te vertellen over dit idee. Vanaf dat moment begonnen zich overal in Tanzania clubjes met jonge mensen te vormen die op allerlei manieren de problemen in hun eigen omgeving proberen op te lossen. Hieruit is het Roots & Shoots programma ontstaan.

Wereldwijd 

Roots & Shoots is inmiddels een wereldwijd netwerk dat actief is in 120 landen en wordt gevormd door duizenden leden. Het programma verenigt jonge mensen uit verschillende culturen met verschillende achtergronden zich in te spannen voor een betere wereld met alles wat daarin leeft.

Word lid en maak een verschil!

Lid worden van dit wereldwijde netwerk? Dat kan! Meld je aan als deelnemer of als begeleider.

Start Roots & Shoots, begin meteen en meld je aan!

Je krijgt dan toegang tot een toolkit en een online cursus, maar ook ondersteuning vanuit Roots & Shoots Nederland in de vorm van een workshop of gastles, zodat je zelfstandig een eigen Roots & Shoots actie op kunt zetten of begeleiden. Ook kunnen wij jou in contact brengen met het wereldwijde netwerk van andere Roots & Shoots groepen.

Om je aan te melden en voor meer informatie, mail ons op rootsandshoots@janegoodall.nl of vul het formulier in.

Kijk wie er wereldwijd meedoen op de internationale pagina! 

Kijk waar en wie er wereldwijd actief de wereld aan het verbeteren zijn met Roots & Shoots.

Start Roots & Shoots, begin meteen en meld je aan!

more-about-jane

Lees hier het laatste Roots & Shoots nieuws

ROOTS & SHOOTS NIEUWS

  • Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
  • Verborgen veld om TL vinkje uit te zetten
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Lees hier het laatste Roots & Shoots nieuws

ROOTS & SHOOTS NIEUWS