fbpx

Roots & Shoots at home

Roots & Shoots at home: DIY tips voor thuis!

Ook thuis kun je het verschil maken voor mens, dier en natuur. Onze vrijwilligers delen hun tips en jij kunt meedoen en een eigen Roots & Shoots project starten, gewoon vanuit huis!

In deze video legt onze vrijwilligster Lisette van der Berg uit hoe je zelf vogelvoer kunt maken en in je eigen tuin op kunt hangen. Hier komen vogels op af die je kunt bestuderen, net zoals Jane de chimpansees bestudeerde! Als je geen tuin hebt kun je dit natuurlijk ook bij een boom bij jou in de buurt doen.

Maak je eigen vogelvoer en bestudeer vogels in jouw eigen tuin!

Hoe kun jij een eigen Roots & Shoots at home project starten?

Dat is heel eenvoudig! Maak een middag vrij en volg de onderstaande stappen:

Stap 1. Dr. Goodall en Roots & Shoots

Maak kennis met het verhaal van Jane Goodall en laat je inspireren door haar verhaal om zelf een positief verschil te maken in jouw eigen omgeving voor mens, dier en natuur.

Stap 2. Breng jouw omgeving in kaart

Kijk bewust naar jouw eigen omgeving en ga op zoek naar uitdagingen die jij zou willen aanpakken.

Stap 3. Kom in actie!

Bedenk de oplossingen voor jouw gekozen uitdaging, zet deze om in doelen en maak het verschil!

Stap 4. Vier de successen

Kijk terug op jouw project, vier het succes en deel deze met anderen om hun te inspireren dat iedereen een verschil kan maken!

Wist jij dat je het Jane Goodall Instituut kunt steunen door een boek te kopen op YouBeDo? In deze video leggen we het uit!

Wat doe jij thuis om iets bij te kunnen dragen voor mens, dier of natuur? Deel jouw actie op social media en tag ons en de hastag #rootsandshootsathome. We zijn enorm benieuwd! 👏

Start Roots & Shoots, begin meteen en meld je aan!

more-about-jane

Lees hier het laatste Roots & Shoots nieuws

ROOTS & SHOOTS NIEUWS

  • Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
  • Verborgen veld om TL vinkje uit te zetten
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Roots & Shoots inspireert jongeren om in actie te komen voor een betere wereld voor mens, dier en natuur.

Ook kunnen wij jou digitaal in contact brengen met het wereldwijde netwerk van duizenden Roots & Shoots groepen in tientallen landen. Neem vooral contact met ons op voor ondersteuning met jouw project, vragen of opmerkingen.

Meld je aan via het contactformulier om je aan te sluiten bij ons internationale Roots & Shoots netwerk en een verschil te maken!

Contact

Meld je aan via het contactformulier om je aan te sluiten bij ons internationale Roots & Shoots netwerk en een verschil te maken!

  • De nieuwsbrief houdt je op de hoogte van het laatste nieuws over chimpansees, de Jane Goodall projecten in Afrika en het Jane Goodall instituut.

Lees hier het laatste Roots & Shoots nieuws

ROOTS & SHOOTS NIEUWS